Ik denk dat dit het einde is

Maren Stoffels (auteur)
+1
Ik denk dat dit het einde is
×
Ik denk dat dit het einde is Ik denk dat dit het einde is

Ik denk dat dit het einde is

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na een vervelende aanvaring tussen de dakloze Maas en de middelbare scholiere Lotte krijgt Maas het dierbare medaillon van Lotte in handen. Lotte wil het terug, maar Maas heeft het nodig om zijn leven te veranderen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Daklozen, Vriendschap
Titel
Ik denk dat dit het einde is
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
235 p.
ISBN
9789025867669 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na een vervelende aanvaring tussen de dakloze Maas en de middelbare scholiere Lotte krijgt Maas het dierbare medaillon van Lotte in handen. Lotte wil alles voor Maas doen om het terug te krijgen. Hierdoor raken hun levens steeds meer met elkaar verstrikt. Daarnaast zijn Lotte en Maas allebei hopeloos verliefd: Maas op de mooie studente en prostituee Bodil, Lotte op de knappe medescholier Thomas. Maas wil zijn identiteit en achtergrond voor Bodil verborgen houden, Lotte schaamt zich voor haar onzekerheid en haar saaie vrienden. Hoe dealen Lotte en Maas met elkaar en hun liefdes? Een heftig verhaal over vriendschap, daklozen, verliefdheid en jezelf durven zijn. In de ik-vorm schrijven Maas en Lotte om en om over hun leven en de keuzes die ze maken: durven zij trouw aan zichzelf te zijn en onbevooroordeeld naar de ander te kijken? Het werk van de Nederlandse schrijfster Maren Stoffels (1988) is zeer populair bij jonge tienermeiden. Ook dit boek zal zeker in de smaak vallen. Vanwege een a…Lees verder

Ik denk dat dit het einde is

Wanneer Lotte op weg naar huis plots voor een zwerver komt te staan, die haar haar medaillon afhandig maakt, stort haar wereld in. Het medaillon, dat ze nooit afdeed, betekent alles voor haar. Ze zal zelfs het onmogelijke doen om het terug te krijgen. Zwerver Maas beseft dat het medaillon voor Lotte zeer belangrijk is en besluit er haar mee te chanteren om al zijn wensen in vervulling te laten gaan. Voor hem geeft het uitzicht op een beter en comfortabel leven. Hij kwetst Lotte en maakt misbruik van elke situatie met loze beloftes om het medaillon terug te geven. Lotte is erg op haar hoede voor Maas maar omdat ze zo ongelukkig is loopt ze in andere vallen. Ze wordt verliefd op een fout vriendje. Hij doet haar xtc dealen en ze komt in een spiraal van criminaliteit terecht.

Heel boeiend verhaal dat het zwerversleven van naaldje tot draadje beschrijft. Voor buitenstaanders een echte eye-opener. De wereld van drugs, drank en prostitutie maakt hun omgeving nog gevaarlijker en…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia