Boek
Nederlands

Escape Game : ontsnappen uit een escape room

Maren Stoffels (auteur)
+1
Escape Game : ontsnappen uit een escape room
×
Escape Game : ontsnappen uit een escape room Escape Game : ontsnappen uit een escape room

Escape Game : ontsnappen uit een escape room

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Trigo en Brahim willen heel graag naar de nieuwe escape room in hun stad. Maar die is nog niet geopend. Daarom besluiten ze in te breken, samen met Eva en Coco. Het is behoorlijk spannend om binnen te komen, maar eruit komen lijkt vrijwel onmogelijk. En levensgevaarlijk. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Escape Game : ontsnappen uit een escape room
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
116 p.
ISBN
9789025880996 (hardback)

Besprekingen

Trigo’s hoofd zit altijd vol ondeugende plannen. Als een nieuwe escape room wordt geopend in zijn stad wil hij die met zijn vriend Brahim en vriendinnen Eva en Coco testen. De escape room is echter is nog niet geopend. Daarom breken ze in. Het grote probleem: je kunt er wel in, maar hoe kom je er weer uit? De paniek bereikt een hoogtepunt als Eva gewond raakt. Naast de avontuurlijke beschrijving van de worsteling om uit de escape room te komen, wordt op angstige momenten teruggeblikt naar gebeurtenissen uit het verleden, zoals het overlijden van de vader van Trigo en de hyperventilatieaanvallen van Eva. Dat wordt nog aangevuld met de eerste liefdesperikelen, alhoewel die niet nader worden uitgewerkt. De opbouw is aantrekkelijk. Het verhaal is verdeeld in zeven levels. Per level komen zowel Trigo als Eva als ik-vertellers aan het woord. De teksten van Eva zijn op een grijze ondergrond gedrukt. Ruime bladspiegel en gedrukt in een vrij ruime letter. Leestechnisch niet veeleisend verhaal…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia