Boek
Nederlands

De zweefbollen van professor Otomoto

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De zweefbollen van professor Otomoto
×
De zweefbollen van professor Otomoto De zweefbollen van professor Otomoto

De zweefbollen van professor Otomoto

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Miete is weer op vakantie bij haar tante. Er gebeuren vreemde dingen sinds de Japanse professor Otomoto in het dorp is komen wonen. De vrienden van de Peppels-club gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De zweefbollen van professor Otomoto
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2009
285 p. : ill.
ISBN
9789022323410 (gebonden)

Besprekingen

Miete brengt haar vakantie door bij tante Teljora in Kruisem. Ze amuseert zich geweldig met haar vrienden en in het bijzonder met Senne. Sinds de Japanse professor Otomoto in het dorp is komen wonen, doen echter de wildste verhalen de ronde: hij zou een kannibaal zijn en er zeer lugubere verzamelingen op nahouden. Aanvankelijk staat Miete kritisch tegenover deze roddels, maar ze merkt al snel dat er inderdaad vreemde dingen gebeuren. Tante Teljora's hond is verdwenen, er zijn lichtgevende zwevende bollen en wanneer ze willen deelnemen aan de grote vogelverschrikkerwedstrijd worden de vrienden gesaboteerd.
De zweefbollen van professor Otomoto (het vijfde deel in de 'Peppels'-reeks) leest vlot, maar mist diepgang. De gevoelens van de personages (met uitzondering van de verliefdheid tussen Miete en Senne) worden te weinig uitgelicht. De karakters blijven daardoor erg oppervlakkig. Verschillende verhaallijnen (de uitvindingen van de professor, het verdwijnen van Teljora's hondje…Lees verder
Miete gaat op vakantie bij tante Teljora. Ze heeft het er erg naar haar zin met haar vrienden, en vooral met Senne. Maar sinds de Japanse professor Otomoto in Kruisem kwam wonen, doen de vreemdste roddels de ronde. De professor zou een kannibaal zijn en er werden vreemde dingen en griezelige beesten gesignaleerd in de buurt. Bovendien is een van Teljora’s honden verdwenen en worden de vrienden gedwarsboomd bij hun deelname aan de vogelverschrikkerswedstrijd. Dit vijfde boek in de 'Peppels'-reeks* leest vlot weg, maar mist diepgang: de personages zijn oppervlakkig, de gebeurtenissen vergezocht, de oplossingen al te toevallig, de humor banaal en bij tijden zelfs behoorlijk fout. Taalgebruik en grappen zijn ongepolijst en refereren te vaak naar seksueel getinte onderwerpen. Ook het gebruik van het verhaal als promotiemiddel voor de eigen uitgeverij en boeken is een storend element. De belofte van spanning en humor wordt onvoldoende ingelost. Achterin informatie over molens. Vanaf ca. 10 …Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties