Boek
Nederlands

Elvis Watt, miljonair

Manon Sikkel (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Elvis Watt, miljonair
×
Elvis Watt, miljonair Elvis Watt, miljonair
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Elvis en zijn moeder hebben het niet breed. Op zijn verjaardag krijgt Elvis van de rijke meneer Spoek miljoenen euro's. Wat wil deze man van hem en waarom wil zijn moeder niets van het geld weten? Vanaf ca. 9 jaar. POD-uitgave.
Onderwerp
Arm en rijk
Titel
Elvis Watt, miljonair
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2013
174 p. : ill.
ISBN
9789048818280 (hardback)

Besprekingen

Manon Sikkel, bij het grote publiek bekend van haar serie ‘Izzy Love’ en winnares van de Kinderjury 2013, presenteert hier een nieuwe serie. Het eerste deel is Elvis Watt, miljonair: een grappig boek vol vaart over een jongen die plots meer geld heeft dan hij ooit had kunnen dromen
Elvis woont in Sonsbeek, een landelijk gelegen, knus stadje dat al jarenlang wordt verkozen tot de mooiste plek van het land. Enige kink in de kabel voor het ook dit jaar weer winnen van de prijs zijn, volgens miljonair Benjamin Spoek, het huis en de moestuin van Elvis' moeder. Elvis weet niet wat hem overkomt wanneer Spoek hem een flinke som geld geeft: de helft om een nieuwe tuin te laten aanleggen, de andere helft om zelf te besteden. Later blijkt echter dat Spoek helemaal geen interesse heeft in de wedstrijd en de prijs. Sterker nog: hij wil het Kersenbomenbos laten kappen, zodat hij er een weg kan aanleggen naar de fabrieken die hij wil bouwen.
Elvis Watt, miljonair is gestoeld…Lees verder
Elvis (9) woont met zijn moeder in het stadje Sonsbeek. Ze hebben niet veel, alleen een klein huisje met een grote woeste tuin vol groente. Elke zaterdagochtend gaat Elvis zwemmen met zijn beste vriend Ole. Op een zaterdag wordt Elvis aangesproken door Benjamin Spoek, de rijkste man van Sonsbeek. Hij krijgt zomaar tienduizend euro. Elvis mag er mee doen wat hij wil, als hij belooft het aan niemand te vertellen. Elvis twijfelt: wat wil die man? Maar zo veel geld is best handig. Terwijl Spoek het Kersenbomenbos laat kappen en een snelweg aanlegt, krijgt Elvis op zijn verjaardag een envelop met een paar miljoen. Wat moet hij doen? En waarom wil zijn moeder niks weten van het geld? Eerste deel van een nieuwe serie van de Kinderjury-winnares, bekend van de bekroonde Izzy Love-serie. Vlot leesbaar verhaal, vaardig gedoseerd in verdieping, tempo en humor. Verdeeld in korte, getitelde hoofdstukken. De tekst is gelardeerd met inkttekeningen die het verhaal mooi ondersteunen. Op de schutbladen …Lees verder

Elvis Watt miljonair

Elvis, een jongen van negen, wordt op een dag aangesproken door de miljonair van zijn stadje. Hij krijgt een enveloppe met ontzettend veel geld. Hij vertelt het meteen aan zijn beste vriend en buurjongen, die het daarna aan zijn zussen vertelt en zo komt heel het dorp het te weten. Wanneer Elvis' moeder erachter komt, neemt zij het geld af en stuurt het op naar een opvangtehuis voor olifanten. Stilaan komt Elvis meer en meer in contact met de miljonair, erg tegen de zin van zijn moeder trouwens. Wanneer hij precies op zijn verjaardag een cheque krijgt van de miljonair, kan zijn moeder niet anders meer dan een groot geheim vertellen. Namelijk dat die miljonair egenlijk zijn opa is.
Het is een fijn leesboekje dat bij iedereen tot de verbeelding spreekt. Wie zou er immers niet graag zoveel geld krijgen? Dan kun je een ijsje met negen bollen kopen, je voortuin laten inrichten met een grootse fontein in plaats van de slaplantjes van je moeder. Maar er zijn ook heel veel negatieve kan…Lees verder

Elvis Watt, miljonair - Manon Sikkel

Hoofdpersoon Elvis probeert de plannen van de rijke miljonair Benjamin Spoek tegen te houden. Spoek wil niet alleen stinkende fabrieken in het rustige dorp bouwen, maar ook dwars doorheen het bos een snelweg aanleggen. Meer informatie over zijn vijand zoekt Elvis natuurlijk in de plaatselijke bibliotheek, waar een aardige bibliotheekmevrouw hem een petitie laat tekenen tegen het sluiten van bibliotheken en hem zo op het idee brengt om zelf handtekeningen te verzamelen tegen de plannen van Benjamin Spoek. Gaandeweg leren Elvis en Benjamin Spoek elkaar beter kennen. De macht van het geld en wat je ermee kan doen of juist niet, speelt een belangrijke rol in het boek. Elvis Watt, miljonair is het eerste deel in een nieuwe reeks van Manon Sikkel, bekend van de IzzyLove-serie. We wachten vol spanning op het volgende deel!

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia

Suggesties