Boek
Nederlands

Doe ik het goed?

Lotte Vanwezemael (auteur), Anne Neyens (illustrator)
+1
Doe ik het goed?
×
Doe ik het goed? Doe ik het goed?
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Hoe zit het met de eerste keer kussen, vrijen, orale seks en hoe kom je eigenlijk klaar? Op veel vragen over seksualiteit wordt antwoord gegeven. Met veel verhalen van jongeren, tips, do's en dont's, quizvragen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.
Titel
Doe ik het goed?
Auteur
Lotte Vanwezemael
Illustrator
Anne Neyens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2019
205 p. : ill.
ISBN
9789089247681 (paperback)

Besprekingen

Eigentijds voorlichtingsboek over seksualiteit voor meiden van 12 t/m 15 jaar. Volgens het boek gericht op jonge twintigers, maar veel zaken zal die doelgroep al weten, zoals 'voor de eerste keer... zoenen', de eerste keer verliefd, de eerste keer porno kijken, de eerste keer klaarkomen. Dit zijn ook enkele titels van in totaal tien hoofdstukken. Het boek bevat veel informatie, ervaringen van anderen en tips. Met vaart en humor beschreven en zeker niet belerend. Speelse vormgeving met een roze steunkleur, enkele veelal weinig verhullende kleurenillustraties, tabellen en hippe grafische elementen. Overzichtelijke bladspiegel met veel roze tussenkopjes boven de tekstblokken. Lotte Vanwezemael (26) is klinisch psychologe en seksuologe en in Vlaanderen bekend van Seksuolotte van Generation M, een podcast bij Music and More (MNM) waarin ze vragen beantwoordt van luisteraars op het gebied van seksualiteit en relaties. Zij is de opvolgster van Kaat Bollen. Ondanks Vlaamse oorsprong ook goed …Lees verder

Over Lotte Vanwezemael

Lotte Vanwezemael (15 september 1992) is een Belgische seksuologe en een klinisch psychologe. Ze werd bekend als "Seksuolotte" bij radiozender MNM waar ze als seksuologe advies geeft.

Ze studeerde psychologie en seksuologie aan de KU Leuven en behaalde in 2020 haar postgraduaat Forensische Psychodiagnostiek en Counseling aan de Thomas More in Antwerpen. Van 2017 tot 2019 werkte ze als psycholoog en seksuoloog bij groepspraktijk Stemina in Meeuwen. Sinds 2017 is ze therapeut bij CAW Hasselt.

Sinds 2018 is Vanwezemael werkzaam bij radiozender MNM als medewerker van het programma Generation M, waar ze als "Seksuolotte" antwoord geeft op vragen van luisteraars over seks en liefde. Samen met Dorianne Aussems presenteert ze eveneens het programma Hot 'n' Cold, over liefde, seks, relaties en vriendschap. Sinds 28 juni 2020 presenteert ze haar eigen radioprogramma, Summerlove.

In 2019 nam ze deel aan De Slimste Mens ter Wereld waarin zi…Lees verder op Wikipedia