Boek
Nederlands

Buikje bloot : Karels grote boek over het lichaam

Liesbet Slegers (auteur)

Buikje bloot : Karels grote boek over het lichaam

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Karel laat al zijn lichaamsdelen zien. Hij ontdekt wat je allemaal met je lichaam kunt doen, hoe je het moet verzorgen en wat voor kleding je kunt dragen. Prentenboek met kleine en paginagrote eenvoudige kleurenillustraties in gemengde techniek, met zoekvragen, versjes en verhaaltjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Buikje bloot : Karels grote boek over het lichaam
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[52] p. : ill.
ISBN
9789044832303 (hardback)

Besprekingen

Dit vierkante prentenboek met Karel als hoofdpersoon gaat over het lichaam in de breedste zin van het woord. Het boek is ingedeeld in drie delen die steeds beginnen met een tekstje op rijm: ‘Hoe zie ik eruit?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Hoe verzorg ik me?’. In het eerste deel worden de lichaamsdelen benoemd, maar ook onderwerpen als kleding, haarkleur, een bril dragen en sproetjes hebben komen aan de orde. Deel twee gaat over verschillende bewegingen en met welke lichaamsdelen je die maakt, maar ook over de zintuigen en emoties. Onder verzorging in deel drie vallen niet alleen dingen als wassen en tandenpoetsen, maar ook gezond eten, bezoekjes aan tandarts, dokter, kapper en de juiste kleren aandoen op het juiste moment. De prenten zijn kleurig, de figuren zijn dik zwartomlijnd en kijken de lezer recht aan. Slegers daagt de lezertjes uit door vragen te stellen, verschillen te zoeken en de juiste combinaties te maken (haar en kam, regen en regenjas, medaille en trots). Na dit actieve leesproce…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia