Boek
Nederlands

Val en verlossing

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Val en verlossing
×
Val en verlossing Val en verlossing
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Alina is verzwakt. Ze wil op zoek naar de derde versterker die ze nodig heeft in haar strijd tegen de Duisterling die over Ravka heerst. Maar dan moet ze wel ontkomen aan de priester die haar als heilige ziet en haar wil beschermen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Val en verlossing
Auteur
Leigh Bardugo
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ruin and rising
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Blossom, 2015
391 p.
ISBN
9789020679786 (hardback)

Besprekingen

In dit laatste deel van de Grisha-trilogie is Alina verzwakt. Ze wil op zoek naar de derde versterker die ze nodig heeft in haar strijd tegen de Duisterling die over Ravka heerst: de vuurvogel. Ook wil ze op zoek naar de prins van Ravka. Maar dan moet ze wel ontkomen aan de priester die haar als heilige ziet en haar wil beschermen. Nieuwe personages duiken op, oude komen terug en opnieuw is Alina de ik-verteller. De hoeveelheid personages en verwikkelingen maken het onmogelijk dit deel los te lezen, en de alfabetische woordenlijst achterin is ook voor lezers van de serie geen overbodige luxe. Alina blijft een sterk uitgewerkt personage, onderhevig aan twijfels en levensgrote dilemma’s, mede opgeroepen doordat andere personages steeds verschillende kanten laten zien. Afgezien van de plot ontleent het verhaal hieraan veel spanning. Bardugo schiep met de Grisha-trilogie een rijke wereld vol onverwachte wendingen en een onvoorspelbaar, onvoorstelbaar einde. Een aanwinst voor fantasyliefhe…Lees verder

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult en fantasy auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, werkte ze in copywriting en …Lees verder op Wikipedia