Boek
Nederlands

Dag Sint

Leen Van Durme (auteur)
+1
Dag Sint
×
Dag Sint Dag Sint
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Sinterklaas en zijn Pieten lopen over het dak om de pakjes rond te brengen. De kinderen zijn erg blij met hun cadeautjes en zwaaien Sint en de Pieten uit. Oblong hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Dag Sint
Auteur
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789044813616 (hardback)

Besprekingen

Sinterklaas komt vanavond langs om pakjes rond te brengen. Met zijn Pieten en zijn schimmel loopt hij over het dak en gooit de pakjes door de schoorsteen. De kinderen zijn erg blij met alle cadeautjes en zwaaien Sint en de Pieten uit vanaf de kade. Bijzonder aan dit oblong kartonboek met twee afgeronde hoeken is dat het uit laagjes bestaat. Op de voorkant zie je vier laagjes die samen een brede illustratie vormen. De eerste pagina beslaat een kwart van de breedte, de tweede pagina de helft enzovoort. Daarna volgen nog twee pagina’s die de volle breedte beslaan. Leuk is dat je iedere keer al een deel van de volgende pagina kunt zien en dat de illustraties met elkaar kloppen. De tekst is speels neergezet en bevat grappige dialogen van de Pieten en de schimmel van Sint. Op de vrolijke krijtillustraties is van alles te zien en ze hebben humoristische details, zoals de kat die stiekem op het schip van Sint meevaart. De auteur schreef en illustreerde onder andere de peuterserie over Eendje…Lees verder

Dag Sint

Een sintboekje voor de allerkleinsten waarvan de gekartonneerde pagina's trapgewijs groter worden, zodat er altijd meer voorwerpen en figuren verschijnen. Het formaat en de vorm zijn makkelijk door kleine handjes te hanteren. Je krijgt eenvoudige illustraties te zien over Sint en zijn Pieten, die geschenkjes en lekkers uitdelen. Er is weinig tekst maar die bevat een goede oefening van (ruimte)begrippen zoals groter, kleiner, omhoog, omlaag, zwaar, veel ...


Over Leen Van Durme

Leen Van Durme (Brussel, 8 augustus 1974) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Van Durme studeerde kunsthumaniora en studeerde af als Grafische- en reclamevomgever aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Voor ze in 2002 zelfstandig auteur/illustrator en vormgever werd, had ze onder meer voor Woestijnvis en de VUM-groep gewerkt.

Werk

Ze heeft eigen werk uitgebracht, maar illustreerde ook verhalen van andere auteurs. Haar debuut was Otto wil slapen (1998, Standaard), waarvoor ze ook het verhaal schreef. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geïllustreerd. Ze werkt meestal op een basis van aquarel in combinatie met (kleur)potlood, vetkrijt, bister... Auteurs met wie ze ondertussen heeft samengewerkt zijn onder meer Brigitte Minne, Martina De Ridder en Jonas Boets.

Bekroningen