Dierenarts Tess wordt in haar praktijk geconfronteerd met een zwaargewonde man die haar meevoert in zijn strijd tussen goede en kwade vampiers.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Tess
Auteur
Lara Adrian
Vertaler
Ellis Post Uiterweer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kiss of crimson
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
286 p.
ISBN
9789024556663 (paperback)

Besprekingen

Tina St. John is auteur van historische romans, maar heeft onder het pseudoniem Lara Adrian meer succes met de vampierenreeks ‘Midnight Breed’. Deze reeks is enorm populair in Amerika en Europa. Kiss of Crimson is het tweede boek van de reeks. In de Nederlandse vertaling draagt het boek de titel Tess. De valkuil voor elke auteur die aan een boekenreeks begint, is in herhaling vallen. Ook Adrian ontsnapt daar niet aan. Het concept van dit boek is quasi identiek aan het eerste boek: meisje ontmoet vampier, ze worden verliefd en trotseren allerlei gevaren voor het op het einde toch goed komt. Ongetwijfeld is dit zelfs de reden van het succes van deze reeks. Of hoe je een valkuil kan ombuigen tot een succes.
De afwisseling tussen actie en romantiek is in dit boek zelfs een tikje beter gedoseerd dan in Adrians eersteling. Dit komt het verhaal zeker ten goede. De plot borduurt verder zonder dat er te veel tijd wordt verspild aan het toelichten van wat er in het eerste bo…Lees verder
In het tweede deel van de 'Middernacht'-serie staat dierenarts Tess centraal die 's avonds laat in haar praktijk een zwaargewonde man aantreft. Deze man blijkt Dante te heten; hij is een van de vampier-krijgers die zich ten doel hebben gesteld de bloedverslaafde muitende exemplaren te doden om zo het 'gewone mensvriendelijke ras' voor uitsterven te behoeden. De gebeurtenissen worden vanuit verschillend perspectief met een vlotte pen beschreven. Dit deel bevat verschillende intriges wat de spanning verhoogt en ook wel originele invalshoeken. Liefhebbers van het genre komen volledig aan hun trekken want behalve de bloedstollende scènes bedrijven Tess en Dante op een zinderende manier de liefde; alleen zijn deze passievolle samenkomsten wat schaarser dan in het eerste deel, 'Gabrielle'*. Een fragment van het derde deel, 'Elise', staat achter in het boek. Kleine druk.