Boek
Nederlands

Gevaarlijk spel

Kevin Brooks (auteur), Jenny de Jonge (vertaler)
+1
Gevaarlijk spel
×
Gevaarlijk spel Gevaarlijk spel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Travis en zijn opa vermoeden dat de politie de ware oorzaak van het ongeluk van de ouders van Travis geheimhoudt. Als Travis probeert een bendeleider en een corrupte agent te betrappen, wordt hij door hen gevangengenomen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Gevaarlijk spel
Auteur
Kevin Brooks
Vertaler
Jenny de Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The danger game
Uitgever
[Amsterdam]: De Harmonie, 2016
375 p.
ISBN
9789076174006 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel van de trilogie over detectivebureau ‘Delaney Detectives’*, dat eigendom is van de opa van de 13-jarige Travis. De rode draad in de drie boeken is het achterhalen van de waarheid over het auto-ongeluk waarbij de ouders van Travis zijn omgekomen. In dit deel staat de ontmaskering centraal van een bendeleider die zich onder meer bezighoudt met het witwassen van illegaal verdiend geld. Intimidatie, omkoping en geweld behoren tot de middelen die hij daarbij inzet. Nadat een medewerkster van het detectivebureau zijn slachtoffer is geworden, willen Travis en zijn opa hem uitschakelen. Travis komt dan in een zeer penibele situatie terecht, maar gelukkig komt de nieuwe collega van zijn opa hem helpen. Travis twijfelt echter aan haar betrouwbaarheid, vooral omdat zij contact heeft met de geheime dienst die mogelijk een rol heeft gespeeld bij het ongeluk van zijn ouders. Net als het eerste deel bevat het alle ingrediënten voor een spannend verhaal. Er is veel actie en de gebeurtenis…Lees verder

Over Kevin Brooks

Kevin Brooks (Pinhoe, Exeter, 30 maart 1959) is een Britse auteur van voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn boek The Bunker Diary, dat in 2013 door Penguin Books werd uitgegeven, won in 2014 de Carnegie Medal voor beste nieuwe boek voor kinderen of jongvolwassenen gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Biografie

Brooks werd op 30 maart 1959 als derde van drie broers geboren in Pinhoe, een dorp aan de rand van Exeter in het zuidwesten van Engeland. Op 11-jarige leeftijd won hij een beurs voor de Exeter School, waar hij zich vervreemd voelde van de andere leerlingen en waar hij troost vond in de wereld van fictie. Hij studeerde psychologie en filosofie aan de Aston University in Birmingham. Zijn vader stierf toen hij twintig was.

Brooks debuutroman Martyn Pig werd in 2003 gepubliceerd door Chicken House, waar het werd uitgegeven door de oprichter van dat bedrijf, Barry Cunningham. Samen ontvingen zij een Br…Lees verder op Wikipedia