Boek
Nederlands

Saffierblauw : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Saffierblauw : eindeloos verliefd
×
Saffierblauw : eindeloos verliefd Saffierblauw : eindeloos verliefd

Saffierblauw : eindeloos verliefd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Gwendolyn heeft het tijdreisgen van haar familie geërfd, maar dit valt tegen. Ze moet allerlei etiquetteregels leren, geschiedenislessen volgen en een geheimzinnige opdracht vervullen. Gelukkig mag ze mooie kostuums aan en heeft ze de knappe Gideon als reisgenoot.
Titel
Saffierblauw : eindeloos verliefd
Auteur
Kerstin Gier
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Saphirblau
Editie
2
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom, 2011
384 p.
ISBN
9789020679045 (hardback)

Besprekingen

Drie dagen geleden werd Gwendolyns wereld op zijn kop gezet, toen ze ontdekte dat ze het tijdreizigersgen heeft geërfd dat in haar familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zestien jaar lang werd immers aangenomen dat haar nichtje Charlotte draagster was van het gen. Jarenlang kreeg ze de ene les na de andere, met als doel haar voor te bereiden op haar taak: het bloed van alle twaalf tijdreizigers afnemen om zo de cirkel rond te maken, waarna een groot geheim zal worden ontsluierd. Voor haar opdrachtgevers, de geheime loge van de zogenaamde Wachters, is het dus een tegenslag van formaat dat de onvoorbereide Gwen deze missie nu moet volbrengen. Ze laten de onverwachte gebeurtenissen echter geen roet in het eten gooien: the show must go on! Opdat ze zich twee dagen later perfect zou weten te gedragen op een achttiende-eeuwse soiree, moet Gwendolyn een heus trainingsschema doorlopen. Groot is de wanhoop van haar leraar wanneer blijkt dat ze bitter weinig vorderingen maakt. Lees verder
Gwendolyn (16, ik-figuur) begint te ervaren wat tijdreizen inhoudt. Om te voorkomen dat ze ongecontroleerd door de tijd schiet, 'elapseert' ze. Ze gaat dan terug in de tijd, maar blijft in de kelder van een eeuwenoud huis in Londen. Soms reist de aantrekkelijke Gideon met haar mee. Ze is verliefd op hem maar twijfelt aan zijn oprechtheid. Samen moeten ze in het verleden een opdracht vervullen om de wereld te redden. Gwendolyn moet daarom veel over de achttiende eeuw leren. Naast de lessen die ze volgt, krijgt ze hulp van Xemerius, een geest die steeds op humoristische wijze commentaar geeft. Dit vervolg op 'Robijnrood'* maakt deel uit van de internationale bestseller-trilogie 'Eindeloos verliefd'. Het boek is zelfstandig te lezen en begint met een introductie van het voorgaande. Tussen de proloog en epiloog staan twaalf hoofdstukken, afgewisseld met logboeknotities en met citaten van beroemdheden. De bladspiegel is ruim en de tekst leest vlot. Na het open einde staat een getallencode…Lees verder

Over Kerstin Gier

Kerstin Gier (Bergisch Gladbach, 1966) is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard.

Gier werd in 1966 geboren in Bergisch Gladbach, een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ze studeerde Duitse taalkunde, Engelse taalkunde en musicologie, waarna ze begon met de studies bedrijfspedagogiek en communicatiepsychologie. Na verschillende banen te hebben gehad begon ze in 1995 met het schrijven van romans. Haar eerste boek "Mannen en andere rampen" (oorspronkelijke titel: "Männer und andere Katastrophen") werd verfilmd in 1996, met als hoofdrolspeler Heike Makatsch.

Een van haar boeken is de edelsteen-trilogie.

Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Boeken

Edelstenentrilogie

  1. Robijnrood
  2. Saffie…Lees verder op Wikipedia