Mol en Rat leiden een zorgeloos leventje: ze picknicken, roeien en Rat vertelt Mol verhalen. Bijvoorbeeld over het Wilde Woud, waar gevaarlijke dieren wonen, over Das, die nooit bezoek wil, en over de rijke Pad, die in het mooiste en grootste huis in de omtrek woont.
Titel
De wind in de wilgen
Auteur
Kenneth Grahame
Illustrator
Thibault Prugne
Vertaler
Annelies Kin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le vent dans les saules
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
137 p. : ill.
ISBN
9789044848458 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtige jeugdklassieker uit de Britse literatuur over vriendschap door dik en dun. Met de splinternieuwe kanariegele woonwagen van Pad reizen Mol en Rat met hem mee de wijde wereld in. Het avontuur lonkt, maar na een ongeluk belanden ze al snel weer thuis. Dan vindt Pad een nieuwe passie: snelle auto’s! Mol, Rat en ook Otter en Das hebben er hun handen aan vol Pad tegen zichzelf te beschermen. En dan is er ook nog het Wilde Woud, waar je beter niet kunt komen. ‘De wind in de Wilgen’ is in een warme, opgewekte stijl geschreven, met levendige beschrijvingen van de natuurlijke omgeving. Met nieuwe sfeervolle en fantasierijke illustraties in kleur en zwart-wit van Thibault Prugne. Kenneth Grahame (1859-1932) was een Schotse schrijver. De tekst in deze uitgave van ‘De wind in de Wilgen’ is ingekort en bewerkt en is onderdeel van een reeks geïllustreerde klassiekers onder artistieke leiding van Benjamin Lacombe*. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar

Over Kenneth Grahame

Kenneth Grahame (Edinburgh (Schotland), 8 maart 1859 – Pangbourne (Berkshire), 6 juli 1932) was een Schots schrijver.

Grahame werd geboren in Edinburgh, Schotland. Hij werd beroemd met het klassieke kinderboek De wind in de wilgen (The Wind in the Willows, 1908, met illustraties van Ernest Shepard.)

Grahame werd al vroeg wees en woonde bij zijn grootmoeder in Engeland. Hij bezocht St. Edward's School in Oxford maar kon zich geen universiteitsstudie veroorloven. Hij werkte bij de Bank of England, een kantoorbaan die hij verafschuwde, tot hij in 1907 vanwege gezondheidsproblemen met pensioen ging en het plattelandsleven kon gaan leiden dat hij altijd al had gewenst.

Bibliografie

  • Pagan Papers (1893)
  • The Golden Age (1895)
  • Dream Days (1898)
  • The Wind in the Willows (1908)

Externe links