Boek
Nederlands

Het boek van Beatrice

Kate DiCamillo (auteur), Sophie Blackall (illustrator), Harry Pallemans (vertaler)
Beatrice wordt samen met haar geit Answelica gevonden in de stal van een klooster. Het is oorlog, en Beatrice draagt een gevaarlijk geheim met zich mee. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Fantasieverhalen, fantasy
Titel
Het boek van Beatrice
Auteur
Kate DiCamillo
Illustrator
Sophie Blackall
Vertaler
Harry Pallemans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Beatryce prophecy
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
255 p. : ill.
ISBN
9789401484305 (hardback)

Besprekingen

Een middeleeuws jeugdverhaal over geheimen, liefde en de kracht van woorden. Beatrice wordt in tijden van oorlog door broeder Edik gevonden in de kloosterstal, waar ze een geit genaamd Answelica stevig vasthoudt. Edik leert dat Beatrice een gevaarlijk geheim heeft. In heldere en fijnzinnige stijl geschreven. Met verfijnde, grote en kleine zwart-witillustraties van de Caldecott-medaille winnaar Sophie Blackall. Kate DiCamillo (Philadelphia, 1964) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver en jeugdauteur. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Het boek van Beatrice

In de Kronieken van Droefenis, die de monniken schrijven, staat dat er op een dag een meisje de koning zal onttronen. En dan vindt broeder Edik een meisje in de stal bij Answelica, de geit die niemand de baas kan. Het meisje herinnert zich alleen haar naam, Beatrice, en vreemd genoeg kan ze lezen en schrijven, wat bij wet verboden is. Broeder Edik vermomt haar als monnik, maar toch moet ze vluchten voor de soldaten van de koning. In het gezelschap van de geit, de dorpsjongen Jack, broeder Edik en de geheimzinnige man Cannoc trekt Beatrice uiteindelijk zelf naar de koning.De kleurrijke personages van dit boek zijn bijzonder goed uitgewerkt en beeldend beschreven. Dat begint met Answelica “(…) een geit met tanden die de spiegel van haar ziel waren: groot, scherp en weerbarstig.” Broeder Edik steelt onmiddellijk je hart, met zijn ene rondzwervende oog, en zijn overleden vader die hem blijft straffen in zijn gedachten. En dan is er Beatrice zelf nat…Lees verder

Suggesties