Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dokus Pokus & de protpot

Jonas Boets (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
+1
Dokus Pokus & de protpot
×
Dokus Pokus & de protpot Dokus Pokus & de protpot
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dokus Pokus komt uit een familie van heksen en tovenaars. Ze wonen in het geheim in een rustig plaatsje. Wanneer alle kinderen uit de klas van Dokus opeens ziek worden, komt het geheim van de familie in gevaar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Dokus Pokus & de protpot
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Dokus Pokus en de protpot
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2018
127 p. : ill.
ISBN
9789461317483 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Dokus Pokus is de enige in zijn familie die niet kan toveren. Wanneer hij zijn zus van een schoolfeest ophaalt, krijgen alle aanwezige kinderen opeens buikpijn en moeten ze constant scheten laten. Dokus wil achterhalen wie hier achter zit. Tijdens zijn onderzoek lijkt het geheim van de familie Pokus ontrafeld te worden door de wiskundeleraar. In dit tweede deel* over de vreemde familie Pokus staat de zoektocht van Dokus centraal. De tegenstelling tussen de ‘gewone’ Dokus en zijn bijzondere ouders, broer en zus zorgen voor bizarre taferelen, omdat Dokus er vaak voor moet zorgen dat zijn familie zich in bedwang houdt. Het verhaal is opgebouwd uit twintig genummerde hoofdstukken en er is gebruikgemaakt van een duidelijk lettertype. Ook zijn de zinnen kort, waardoor het eenvoudig is en vlot wegleest. Wat wel opvalt, zijn de typische Vlaamse uitdrukkingen, die niet direct door Nederlandse kinderen begrepen zullen worden. Op de meeste pagina's staan levendige, gekleurde illustraties. Het is…Lees verder

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties