Boek
Engels

The truth about the Harry Quebert affair

Joël Dicker (auteur)

The truth about the Harry Quebert affair

Genre:
Een jonge Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar de waarheid achter de beschuldiging van aanranding en moord tegen zijn leermeester.
Extra onderwerp
Romans
Titel
The truth about the Harry Quebert affair
Auteur
Joël Dicker
Taal
Engels
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
London: Maclehose press, 2014
616 p.
ISBN
9780857053107 (paperback) 9781848663268

Besprekingen

Goldman, auteur van een bestseller, kampt met een writer’s block en neemt contact op met Quebert, zijn voormalige leraar, mentor en inspirator die lang geleden ook enkele bestsellers heeft geschreven. Die laatste geeft hem tips maar leeft al meer dan dertig jaar met een geheim: hij werd verliefd op een 15-jarige en beschreef hun liefde in zijn wereldwijde bestseller. De relatie bleef geheim maar het meisje verdween en nu duiken plots haar stoffelijke resten op in zijn tuin. Door enkele bezwarende feiten wordt Quebert de hoofdverdachte en belandt hij in de cel. Goldman is vastbesloten zijn naam te zuiveren, bijt zich vast in het verleden en heeft onmiddellijk al een thema voor zijn volgend boek. De Zwitserse auteur schreef een boek over schrijven, publiceren, de media maar vooral is het een intelligente pageturner. Zowel de hoofdfiguur als de lezer wordt constant op het verkeerde been gezet en de waarheid blijkt heel wat ingewikkelder dan vermoed. Gepromoot als een vernieuwend boek, i…Lees verder

Over Joël Dicker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Palrogg

Joël Dicker (Genève, 16 juni 1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde aan de faculteit rechten van de Universiteit van Genève. In 2010 behaalde hij zijn mastergraad.

Op 24-jarige leeftijd schreef hij Les Derniers Jours de Nos Pères, een novelle over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2010 won Joël Dicker de Prix des Écrivains Genevois, een prijs voor nog niet gepubliceerde manuscripten. In 2012, dus twee jaar nadat hij deze prijs gewonnen had, is Les Derniers Jours de Nos Pères in Frankrijk uitgegeven.

La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert (De waarheid over de zaak Harry Quebert) is zijn tweede roman. Een spannend verhaal over een New Yorkse schrijver met schrijversblok, die op bezoek gaat bij zijn oude professor in New Hampshire. De schrijver stuit op een oude moordzaak die verband houdt met een oude liefdesgeschiedenis tussen zijn leermeester en een 15-jarige le…Lees verder op Wikipedia