Voor de wolven

Jodi Picoult (auteur), Davida van Dijke (vertaler)
Luke Warren, die zijn hele leven wolven bestudeerd heeft in de Canadese bossen, belandt in een coma als gevolg van een auto-ongeluk. Zijn vrouw, volwassen zoon en puberdochter moeten beslissen over zijn lot. Ze hebben geheimen voor elkaar en die dreigen aan het licht te komen.
Titel
Voor de wolven
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Davida van Dijke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lone wolf
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
383 p. : ill.
ISBN
9789044337884 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Luke Warren heeft heel zijn professioneel leven gewijd aan de gedragsstudie van wolven. Hij schrijft er boeken over, bestudeert op een bijzonder intense manier hun gewoonten en hij leefde zelfs voor langere perioden met een roedel wolven in de bossen van Canada. Luke verstaat beter een wolvenleven dan het leven van zijn eigen gezinsleden. Niet moeilijk dat zijn vrouw Georgie hem heeft verlaten en hertrouwd is met de advocaat Joe Ng. Niet moeilijk dat zijn zoon Edward op zijn achttiende wegvluchtte van huis naar Thailand, totaal vervreemd van zijn vader. Alleen dochter Cara woont nog bij haar vader. Dan komt er een telefoontje: Luke is zwaargewond na een ongeval waarin ook zijn zeventienjarige dochter Cara betrokken is. Luke is in een diepe coma en heeft zeer zware hersenbeschadiging. Georgie contacteert Edward en deze keert onmiddellijk uit Thailand terug. Edward en Cara (ook gewond, maar niet levensbedreigend) moeten belangrijke beslissingen nemen, ze staan voor hartverscheurende keu…Lees verder
De Amerikaanse bioloog Luke Warren heeft voor een leven tussen de wolven gekozen om ze te bestuderen Zijn vrouw Georgie kon de eenzaamheid niet aan en heeft hem verlaten, Luke’s zoon Edward vlucht naar Thailand nadat hij over zijn homoseksualiteit heeft verteld. Alleen Cara, de dochter, kiest voor haar vader. Na een auto-ongeluk waarbij Luke niet meer uit zijn coma zal ontwaken, komt het gezin bij elkaar om een ingrijpende beslissing te nemen. De hoofdpersonen vertellen in afwisselende hoofdstukken, in een eigen lettertype (deels cursief), hun verhaal waardoor de karakters duidelijk naar voren komen. De verteltoon is aantrekkelijk met rijke zijwegen en achtergrondinformatie, vooral het gedrag van wolven wordt boeiend beschreven. De auteur van vele bestsellers heeft dit verhaal gebaseerd op het leven van Shaun Ellis, bekend als de 'Wolf man' en trekt parallellen tussen het groepsleven van wolven en een gezin. Met leesgids met discussievragen en een interview met Jodi Picoult. Kleine druk.

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia