Slagschaduw

Jo Claes (auteur)
+1
Slagschaduw
×
Slagschaduw Slagschaduw

Slagschaduw

In de reeks:
Genre:
Een hoofdinspecteur ziet een spannende film waarvan wordt gezegd dat hij symbolisch is en een geheim onthult. Wanneer de inspecteur een onderzoek start, ontdekt hij iets gruwelijks.
Titel
Slagschaduw
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
399 p.
ISBN
9789089249180 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een thriller waarin hoofdinspecteur Thomas Berg met zijn buurvrouw Tine naar de film Slagschaduw gaat. Volgens Tines zus Karlien, wiens ex-man de regisseur is, is de film symbolisch en onthult hij een geheim over de plotse dood van haar vriend. Berg vindt het onzin, maar begint uit verveling toch aan de zaak. Hij ontdekt iets dat zo gruwelijk en ongelooflijk is dat hij niet weet hoe hij dit ooit moet bewijzen. Vlot en toegankelijk geschreven. Voor een brede groep thrillerlezers.Jo Claes (Hasselt, 1955) is een bekende Belgische schrijver. Hij schreef meer dan dertig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Gouden Strop.

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee. In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met een klassieke verhaallijn en een doordachte plot.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over hagiografie, mythologie en iconografie. Vooral bekend is het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum. Daarnaast publiceerde hij werken over de Bijbel, de apocriefe evangelies, de Griekse mythen en de Romeinse sagen.

In 2008 publiceerde Claes met De zaak Torfs een misdaadroman rond het personage van inspecteur Thomas Berg. In 2009 kwam een vervolg en sindsdien komt er elk jaar een Thomas Berg-roma…Lees verder op Wikipedia