Boek
Nederlands

Race tegen de klok

Jo Claes (auteur)
+1
Race tegen de klok
×
Race tegen de klok Race tegen de klok

Race tegen de klok

In de reeks:
Genre:
Hoofdinspecteur Thomas Berg van de Leuvense politie probeert het leven van drie studenten te redden en een meedogenloze moordenaar te ontmaskeren.
Titel
Race tegen de klok
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
159 p.
ISBN
9789089249333 (paperback)

Besprekingen

Deze korte misdaadroman begint wanneer hoofdinspecteur Thomas Berg een bizarre brief krijgt. De anonieme afzender wil het aantal buitenlandse studenten aan de Leuvense universiteit drastisch zien dalen. Hij dreigt ermee drie studenten van vreemde origine op te sluiten in een ruimte met een beperkte hoeveelheid zuurstof. Wel belooft hij de politie aanwijzingen te geven om de studenten te redden. De brief wordt door politiedirecteur Denissen niet au sérieux genomen. Dan krijgt Berg een sms’je krijgt met cryptische aanwijzingen waar de eerste ontvoerde student opgesloten zit. Helaas komt de politie te laat. En al snel volgt een tweede bericht met Bijbelse en mythologische aanwijzingen. Het is het begin van een race tegen de klok. Bij Berg groeit de twijfel aan het motief van de dader. De plot zit goed in elkaar; de ontknoping verrassend. Ook nu leert de lezer de plaats van handeling, Leuven, beter kennen Vorig jaar werd dit boek als geschenk aangeboden bij Standaard Boekhandel. Nu krijgt…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia