Boek
Nederlands

Ontmaskerd!

Jo Claes (auteur)

Ontmaskerd!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Op de school van Matthias, Rani en Dante worden handschoenen gestolen. Als de directeur Matthias beschuldigt, probeert hij samen met zijn vrienden de daders te ontmaskeren. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Schoolleven
Titel
Ontmaskerd!
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
191 p.
ISBN
9789089248084 (paperback)

Besprekingen

Een spannend schoolverhaal over diefstal. Het is februari en het is koud. In de school van Matthias, Rani en Dante worden aan de lopende band handschoenen gestolen. Ook die van Matthias verdwijnen spoorloos. Maar daar blijft het niet bij. Onbekenden halen op het schoolplein vandalenstreken uit en laten daarbij telkens een duivelsmasker achter. Als de directeur Matthias beschuldigt, zit er voor het drietal niets anders op dan zelf de daders te ontmaskeren. In vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Jo Claes (Hasselt, 1955) is een bekende Belgische schrijver. Hij schreef meer dan dertig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Gouden Strop. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee. In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met een klassieke verhaallijn en een doordachte plot.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over hagiografie, mythologie en iconografie. Vooral bekend is het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum. Daarnaast publiceerde hij werken over de Bijbel, de apocriefe evangelies, de Griekse mythen en de Romeinse sagen.

In 2008 publiceerde Claes met De zaak Torfs een misdaadroman rond het personage van inspecteur Thomas Berg. In 2009 kwam een vervolg en sindsdien komt er elk jaar een Thomas Berg-roma…Lees verder op Wikipedia