A visit from the goon squad

Jennifer Egan (auteur)
Een oudere punker die nu een platenmaatschappij heeft en zijn hartstochtelijke, maar verwarde jonge medewerkster tonen aan hoe kunst en muziek een mens uit de dagelijkse beslommeringen kunnen verlossen.
Titel
A visit from the goon squad
Auteur
Jennifer Egan
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Corsair, 2011
351 p.
ISBN
9781849019910 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Experimentele roman van de vernieuwende Amerikaanse schrijfster van korte verhalen en romans. Ze vertelt het verhaal van een groepje Amerikanen die elkaar via via vaag of juist beter kennen. Al deze mensen veranderen na verloop van tijd en de auteur vraagt zich af hoe dat komt. Dat doet ze in een roman die zeer ongebruikelijk van opzet is. In elk hoofdstuk staat een andere hoofdpersoon centraal en ze maakt enorme sprongen in tijd en plaats en zelfs in stijl. We beginnen en eindigen bij Bennie, die zich ontwikkelt van punkmuzikant tot grote producer. Verder zijn er nog de kleptomane Sasha, die voor Bennie werkt en de aan lager wal geraakte Scotty die vroeger bij Bennie in de band speelde. De auteur houdt zich vooral bezig met de vraag hoe de een verandert van een rebel tot een geslaagd en gesetteld man en de ander met moeite het hoofd boven water houdt. Succes en falen liggen immers dicht bij elkaar. Verrassende roman die tot het eind weet te boeien maar die niet gemakkelijk leest door…Lees verder

Over Jennifer Egan

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Jennifer Egan (Chicago, 6 september 1962) is een Amerikaans schrijver van romans en korte verhalen. Ze studeerde af aan San Francisco University High School voordat ze naar de Universiteit van Pennsylvania en St John's College ging. Tegenwoordig woont en werkt Egan in Brooklyn.

Egan is auteur van de romans The Invisible Circus (1995), Look at Me (2001), The Keep (2006) en A Visit From the Goon Squad (2010), Manhattan Beach (2017) en een collectie korte verhalen, Emerald City (1993). Ze heeft ook fictie gepubliceerd in The New Yorker, Harper's Magazine, Zoetrope: All-Story en in Ploughshares.

The Keep ontving gunstige recensies van The New York Times Book Review. Look at me drong door tot de finale van de National Book Award. Voor A Visit From the Goon Squad won Egan onder meer de Pulitzerprijs voor literatuur, de National Book Critics Circle Award en de Los Angeles Times Book Pr…Lees verder op Wikipedia