Dvd
Nederlands

De avonturen van Peter Pan : de tv-serie. 5, Peters keuze

James Matthew Barrie (naar het werk van)

De avonturen van Peter Pan : de tv-serie. 5, Peters keuze

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Wendy en haar broertjes beleven samen met Peter Pan en Tinkerbell drie avonturen in Fantasieland. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
De avonturen van Peter Pan : de tv-serie. 5, Peters keuze
Naar het werk van
James Matthew Barrie 1860-1937
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2017
1 dvd-video
Speelduur
3 x 22 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8711983965645

Besprekingen

Drie afleveringen van een Frans-Indiaas-Duitse animatieserie, gebaseerd op de beroemde verhalen over Peter Pan van J.M. Barrie en verplaatst naar onze tijd. Wendy en haar broertjes Michael en John beleven elke avond avonturen, als ze met Peter Pan meevliegen naar Fantasieland (Neverland). Daar zijn ook het elfje Tinkerbell, de Verloren jongens en de grote vijand Kapitein Haak en zijn dikke knecht Vetje. In het titelverhaal van de vijfde dvd* is Michael erg blij met zijn nieuwe mp3-speler, maar John en Wendy niet, want hij zingt vals mee. Intussen wordt in Fantasieland Tiger Lily gevangen genomen door de piraten. Ze wordt gered door de gemaskerde El Crocheto. Maar wie is deze held? Deze (Nederlands gesproken) versie is luidruchtig en soms griezelig voor jonge kinderen en mist de oorspronkelijke sfeer van verborgen diepzinnigheid en speciale spreektaal. Uitgezonden op Zappelin. Vanaf ca. 7 jaar.

Over James Matthew Barrie

James Matthew Barrie (Kirriemuir (Schotland), 9 mei 1860 – Londen, 19 juni 1937) was een Schots auteur en dramaturg. J.M. Barrie was een Schotse excentriekeling die van zichzelf zei "zo dun als een potlood, maar niet zo lang" te zijn.

Hij is vooral bekend van de verhalen rond Peter Pan. Hij bedacht deze oorspronkelijk voor enkele kinderen, die hij met hun gouvernante in Kensington Gardens ontmoet had toen hij zijn hond Porthos uitliet. Later geraakte hij bevriend met de moeder, Sylvia Llewelyn Davies.

Jeugd

Barrie was het negende kind van David Barrie en Margaret Ogilvy. Zijn jeugd werd getekend door een drama. Zijn oudere broer David junior overleed op twaalfjarige leeftijd aan hersenvliesontsteking. Barrie was zelf zes jaar en zag hoe zijn moeder werd overweldigd door dit verlies. Hij probeerde haar te troosten door zich te gedragen als een soort plaatsvervanger en de kleding van zijn oudere broer te dragen. In zijn Schrif…Lees verder op Wikipedia