Makkelijk lezen
Nederlands

Weet jij alles over de dierenarts?

Isabel Versteeg (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)

Weet jij alles over de dierenarts?

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat doet de dierenarts? Vanaf de wachtkamer, een zieke zebra tot de dieren van de boerderij. Met voorlees-cd en veel kleurenillustraties. Informatie in korte zinnen en makkelijke woorden. AVI-M5. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Dierenartsen
Leesniveau
AVI M5, AVI 5
Titel
Weet jij alles over de dierenarts?
Auteur
Isabel Versteeg
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2010
31 p. : ill. + cd
ISBN
9789048706310 (hardback)

Besprekingen

'Zoeklicht informatief'* is een nieuwe serie informatieve boeken voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. De boeken zijn leestechnisch eenvoudig, op AVI-M5, terwijl de inhoud toch aansluit bij de belangstellingssfeer van de doelgroep. In dit deel wordt verteld wat er zoal gebeurt in een dierenartspraktijk, onder andere welke dieren er komen, over artsen voor dierentuin-, boerderij- en manegedieren. Ook is er aandacht voor de beroepsopleidingen. Ten slotte zijn er tips voor het houden van een spreekbeurt of presentatie. Bij de overzichtelijke teksten begint elke zin op een nieuwe regel. De teksten zijn gedrukt met gekleurde inkt op een witte ondergrond, of in wit tegen een gekleurd blokje. De vele gekleurde tekeningen (soms op transparanten) en de kleurenfoto’s geven de informatie uit de teksten extra nadruk. De uitgave heeft een spiraal binnen de band. Op de luister-cd (14 min.) leest een prettige mannenstem de teksten van het boek duidelijk voor, met hier en daar een paa…Lees verder

Weet jij alles over de dierenarts?

Zwijsen komt weer op de proppen met een nieuwe reeks: Zwijsen Informatief. Deze reeks richt zich specifiek tot jongeren uit de derde graad van de lagere school, die moeite hebben met lezen en vaak daardoor lezen ook niet leuk vinden. Zwijsen maakt zich sterk dat ze met deze uitgave het lezen weer leuk maken. Hiervoor hanteren ze eenvoudig taalgebruik, een speciaal lettertype voor dyslectische kinderen, korte hoofdstukken, veel illustraties en een voorleescd. De volledige tekst uit het boek kan je op de cd beluisteren. De Nederlandse lezer heeft een duidelijke en aangename stem, maar voor Vlaamse kinderen zal de uitspraak niet altijd even herkenbaar zijn.
Het boek is zeer aantrekkelijk en verzorgd uitgegeven. Alles is gebonden in een spiraalband. De cd zit apart in een plastic hoesje, dat ook mee ingebonden is. Vooraan krijg je een duidelijke vermelding van de vereiste leesvaardigheid, met AVI- en CLIB-aanduiding en het thema dat in het boek aan bod komt.
Dit klinkt allemaa…Lees verder

Suggesties