Boek
Nederlands

Zeepaardje zoekt een vriendje

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Zeepaardje zoekt een vriendje
×
Zeepaardje zoekt een vriendje Zeepaardje zoekt een vriendje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Eindelijk is Zeepaardje groot genoeg om papa's buidel te verlaten. ‘Zoek maar een vriendje.’ Zeepaardje kijkt nieuwsgierig om zich heen. Hij begroet iedereen enthousiast maar Keizersvis en Koningsvis zijn niet zo aardig terug. Ook de andere vissen scheppen op.
Ze roepen: ‘Jij bent geen vis!’ en laten hem alleen achter in de grote zee. Zeepaardje vindt een onverwachte vriend en samen gaan ze
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Zeepaardje zoekt een vriendje
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[26] p. : ill.
ISBN
9789025881542 (hardback)

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties