Boek
Nederlands

Samen kunnen we alles

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Samen kunnen we alles
×
Samen kunnen we alles Samen kunnen we alles
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bever raakt tijdens de bouw van zijn burcht gewond. Zijn vrienden Beer en Egel verzorgen hem en dwingen hem rust te nemen. Ze besluiten Bever te verrassen door zijn burcht te repareren. Alleen hebben ze dat nog nooit gedaan. Zal het hen toch lukken? Prentenboek met sfeervolle aquarellen in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Samen kunnen we alles
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2000
[28] p. : ill.
ISBN
9789056373078 (hardback)

Besprekingen

Na Een gat in mijn emmer en Dat komt er nou van... is er nu een derde prentenboek met Beer en Egel in de hoofdrol. Hierin moeten de twee vrienden de arme Bever helpen. Die heeft zich ernstig bezeerd bij het bouwen van zijn beverburcht, en moet nu herstellen in het hol van Beer. Om Bever te verrassen, besluiten Egel en Beer de beverburcht verder te bouwen. Terwijl Egel de bouwplannen tekent en alles aan Beer uitlegt, sjouwt die met zware stenen en takken en zet alles in elkaar. Ten slotte wordt de burcht ook nog versierd en dan mag Bever zijn nieuwe woonst gaan bekijken. Maar... waar is de ingang?


De illustraties werden met hetzelfde vakmanschap uitgewerkt als in de vorige prentenboeken. De grote gedetailleerde prenten, waar in haast ieder hoekje nog een diertje of plantje schuilgaat, garanderen evenveel kijk- als lees- of luisterplezier. Het verhaal biedt minder stof tot grappige en vrolijke scènes. De val van Bever levert zelfs enkele gruwelijke prenten op. …Lees verder
Tijdens de bouw van zijn burcht valt Bever naar beneden en raakt gewond. Egel en Beer brengen hem naar het hol van Beer, verzorgen zijn wonden en maken een bed voor hem. Terwijl Bever slaapt, bouwen zijn vrienden als verrasssing een met bloemen, schelpen en afval versierde nieuwe burcht voor hem. Ze zijn alleen vergeten een ingang te maken. Geen nood, daar weet Bever met zijn scherpe tanden wel een oplossing voor! Sfeervol prentenboek van het bekende schrijvers- en illustratorenechtpaar*. Op de natuurgetrouwe waterverfprenten in zachte tinten zijn naast de hoofdpersonen nog vele andere (kleine) dieren te zien. Daarom valt er naast de tekst – op elke dubbele pagina gemiddeld zeven regels – nog wel meer te vertellen. De moraal van het verhaal komt tot uiting in de titel. Beer en Egel zijn bekend uit diverse andere prentenboeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties