Boek
Nederlands

Dikke vriendjes hebben een plan

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Dikke vriendjes hebben een plan
×
Dikke vriendjes hebben een plan Dikke vriendjes hebben een plan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Twee cavia’s zijn dikke vriendjes, maar maken ook af en toe ruzie. Dan willen ze ineens een muur tussen hen in bouwen in plaats van een hut. Totdat ze beseffen dat samen spelen veel leuker is dan alleen. Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ruzie
Titel
Dikke vriendjes hebben een plan
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789025882167 (hardback)

Besprekingen

Na ‘Dikke vrienden durven alles’* (2020) is dit het twee boek over de twee kleine cavia’s, die weliswaar dikke vrienden zijn, maar nu toch ruzie maken. Ze willen een hut bouwen, maar na wat gekibbel besluiten ze allebei een muur te maken waar de ander niet overheen kan komen. Na nog meer gekibbel merken ze dat alleen iets doen niet leuk is. Dus maken ze een plan: samenwerken is veel gezelliger. De sfeervolle illustraties staan telkens over twee pagina’s; een ervan moet overdwars bekeken worden. Ze zijn uitgevoerd in gemengde techniek met aquarel en pastels. Het perspectief wisselt, wat een speels effect heeft. Aan de dieren zijn goed hun emoties af te lezen. Op de platen is meer te zien dan er verteld wordt. In woord en beeld met humor en tederheid verteld verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties