Boek
Nederlands

Dikke vriendjes durven alles

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Dikke vriendjes durven alles
×
Dikke vriendjes durven alles Dikke vriendjes durven alles
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Twee cavia’s zijn dikke vriendjes en gaan samen op avontuur. Helemaal alleen want samen durven ze alles! Onderweg komen ze allerlei uitdagingen tegen die een tikje te hoog gegrepen zijn. Maar daar weten ze wel raad mee. Totdat ze ineens de weg kwijt zijn. Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dapper zijn
Titel
Dikke vriendjes durven alles
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789025880583 (hardback)

Besprekingen

Twee kleine cavia’s zijn dikke vriendjes en durven er best samen op uit te trekken. Ze zeggen hun papa gedag en gaan op avontuur, gewapend met een bolletje rode wol, een oranje balletje, een rode vlag en een rugzak met twee wortelen. Ze dagen elkaar uit om een hoge berg te beklimmen (of een iets minder hoge), een diepe kloof over te springen (of een iets minder diepe) en lekker te spatteren in de woeste zee (of een duinmeertje). Bij elke uitdaging verliezen ze een attribuut. Als ze alles kwijt zijn, wordt het toch wel angstig en willen ze het liefst snel naar huis. Maar ze weten de weg niet meer terug. Goed kijken naar de illustraties levert cruciale informatie voor de afloop van het verhaal. Want hoe weet hun papa hen te vinden? De spreadvullende sfeervolle prenten in gemengde techniek met aquarel en pastels zoomen in en uit, zodat je als kijker soms meer informatie hebt dan de personages. Een aandoenlijk prentenboek over het overwinnen van je angsten en je stoerder voordoen dan je b…Lees verder

Dikke vriendjes durven alles

Daag, papa! vandaag gaan we samen op stap. Helemaal alleen gaan we het avontuur tegemoet. En weg zijn de twee broertjes.Ingrid en Dieter Schubert kan je niet meer wegdenken in de kinderliteratuur. Hun samenwerking resulteert telkens in een prachtig boek waar alles samenvalt. In dit verhaal zijn het vooral de kleuren en de suggestieve illustraties die mooi door de tekst meanderen. Ze stralen warmte en geborgenheid uit. Hier verlaten de kleine broertjes hun veilige omgeving om grootse dingen te doen, zoals een rots beklimmen of over een zeer diepe kloof springen, de zee bedwingen ... Ze zijn zeer vastberaden. In werkelijkheid beklimmen ze een kei, springen ze over een kleine greppel en baden ze pootje in een plas. De tegenstellingen zijn groot, op de ene bladzijde zie je hen over een kei kruipen en op de andere bladzijde zie je een grote rots. Zo gaat het ook met de diepe kloof en de kleine greppel: het lijkt een fantastisch avontuur. En wanneer ze schrikken van ee…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties