Boek
Nederlands

Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan

Inge Misschaert (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
+1
Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan
×
Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan

Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Philomenia (11) heeft veel om over na te denken, zeker als hun logees iets te verbergen lijken te hebben en jongens opeens interessant worden. Dagboek met veel pentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan
Auteur
Inge Misschaert
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
119 p. : ill.
ISBN
9789462911741 (hardback)

Besprekingen

De 11-jarige Philomenia (Phil) woont samen met haar vader in een groot gehorig huis dicht aan de kust. Haar moeder is als journaliste bijna altijd op reis. Haar onhandige vader wisselt nogal eens van baan. Meentje, de oude eigenzinnige tante van haar moeder, woont noodgedwongen bij hen in. Op nonchalant humoristische toon vertelt Phil in de ik-vorm over haar belevenissen in de periode, dat tante Caroline met haar zoon Lucas (die zich nogal vreemd afstandelijk gedraagt) bij hen komt logeren, waarbij ze parallellen trekt met haar favoriete boek 'De Geheime Tuin' (Burnett). Door afluisteren en observeren probeert Phil erachter te komen welke geheimen ze te verbergen hebben. Ondertussen vindt beste vriendin Charlotte jongens opeens erg interessant en ontdekt Phil zelf verwarrende gevoelens voor de broer van haar vriendin. Korte getitelde hoofdstukken. Ruime lay-out. Veel bijpassende grote en kleine cartooneske pentekeningen met blauwe tinten. Een wat afstandelijk beschreven droogkomisch v…Lees verder

Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan

Philomena, zeg maar Phil, groeit op in een ongewoon gezin. Vaak is ze alleen met haar vader en een oude groottante thuis, omdat haar moeder op reis is voor haar werk. Eerst weet ze niet goed wat aanvangen met het dagboek dat ze van moeder krijgt, maar tijdens het opschrijven van haar twijfels over het nut van een dagboek, begint ze ervan te dromen dat haar boek weleens uitgegeven zou kunnen worden. Dat is natuurlijk de ideale motivatie om ’s avonds de gebeurtenissen van de voorbije dag neer te pennen in wat al snel haar ‘nachtboek’ wordt.De dagboekvorm aangevuld met veel speelse en grappige illustraties zorgt ervoor dat dit boekje heel aantrekkelijk is om te lezen. De hoofdstukken zijn kort en de titels ervan wekken de nieuwsgierigheid van de lezer. De vlotte schrijfstijl met niet te lange zinnen dragen daar zeker toe bij. Vanaf de eerste bladzijde voel je al een zekere sympathie voor Phil, omdat ze duidelijk beschrijft hoe ze zich voelt bij hetgeen rondom haar g…Lees verder

Over Inge Misschaert

Inge Misschaert (Sint-Andries, 5 januari 1974) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Misschaert groeide op in Kortrijk. Als kind las ze veel en schreef toen haar eerste verhalen. Ze studeerde Germaanse talen in Kortrijk en Leuven. Toen ze in Leuven het vak over kinder- en jeugdliteratuur volgde, herontdekte ze haar passie voor jeugdboeken en begon ze opnieuw te schrijven. Ze geeft halftijds Nederlands in een middelbare school. De andere helft van de tijd schrijft ze.

Werk

Misschaert begint haar carrière als jeugdauteur met een aantal Vlaamse Filmpjes. In 2003 verscheen haar eerste verhaal, De opa-rovers. Later volgden De kleine clown en Maboel. Haar eerste jeugdboek, Bioboy, verscheen in 2007. Het vertelt het verhaal over Floris die strijdt tegen het kappen van een plaatselijk bos en verschijnt in een reeks die zich richt tot aarzelende lezers.

Het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties