Boek
Nederlands

De loserlijst

H.N. Kowitt (auteur), Anne Douqué (vertaler)
+1
De loserlijst
×
De loserlijst De loserlijst
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Dennis Koning heeft het niet gemakkelijk in de brugklas. Tot overmaat van ramp komt hij op de loserlijst in de meisjes-wc terecht. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om daar weer af te komen. Met veel illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De loserlijst
Auteur
H.N. Kowitt
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The loser list
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
221 p. : ill.
ISBN
9789026135736 (hardback)

Besprekingen

De middelbare school is een slagveld met generaals en voetvolk. Iedereen probeert er te overleven. Zo ook Dennis, die zich ergens in het midden van de hiërarchie bevindt — nu althans nog.
De geweldige T-360 pen van Dennis weet feilloos alledaagse observaties te noteren. ‘Weet je wat “http” betekent? Dan ben je een nerd.’ Maar juist die dure pen zet het verhaal in gang: Dennis weigert hem aan Chantal, ‘zelfbenoemde baas van de brugklas’, af te geven. Als wraak komt zijn naam op de loserlijst, die op de meisjes-wc hangt.
Bij een poging zijn naam door te krassen, wordt Dennis gesnapt en hij moet nablijven, samen met de notoire bullebakken van de school. Hij weet indruk te maken doordat hij heel goed kan tekenen: kots, doodshoofden, bebloede bijlen en vlammen. De ‘schoolschurk’ Spike ziet Dennis ineens helemaal staan. Dennis is eigenlijk niet opgewassen tegen zoveel geluk. Met de coole gasten optrekken is leuk, maar zijn zij ook leuker dan zijn beste vriend en nerd Jasper? De si…Lees verder
Eerste deel van een volgende reeks 'loserboeken' die de laatste jaren de markt overspoelt. Ook deze graphic novel behelst de avonturen van een beginnend scholier op de middelbare school welke met quasi-handgeschreven tekst op lijntjespapier zijn afgedrukt. De vormgeving lijkt wel heel erg op 'Het leven van een loser'. Dennis Koning ('koning der losers dus') zit in het eerste jaar van het Oranjecollege en is bepaald niet populair. Op noodlottige wijze komt zijn naam op de loserlijst te staan die de meisjes-wc opsiert. Samen met zijn slimme nerdvriend Jasper probeert Dennis die eraf te krijgen, maar dat mislukt jammerlijk. Door omstandigheden voelt hij zich gedwongen vriendschap te sluiten met Spike, een van de jongens van de schoolbende De Schedels. Maar of dat nu zo’n goed idee is? Aanvankelijk overheerst vooral de melige toon die het genre eigen is, maar als Dennis wordt gechanteerd door Spike wordt het verhaal ook echt spannend. Desondanks blijft de toon luchtig. Bijna elke pagina i…Lees verder