Boek
Nederlands

De L van liefde

Hetty Van Aar (auteur)
+1
De L van liefde
×
De L van liefde De L van liefde

De L van liefde

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vijf meiden zijn op zoek naar de ware betekenis van liefde en alles wat daarbij komt te kijken. Ze laten je meelezen in hun geheime dagboek, beantwoorden vragen over de liefde en geven praktische tips die handig kunnen zijn als je verliefd bent.
Titel
De L van liefde
Auteur
Hetty Van Aar
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
218 p. : ill.
ISBN
9789002238376 (paperback)

Besprekingen

‘Dit is een boek over de liefde. Want wat is er mooier dan de liefde? Niets toch? Of… het moet de eerste liefde zijn. De allereerste keer dat je dat heel speciale gevoel beleeft van verliefd zijn en van alles wat daarbij hoort.’ Met deze gevleugelde woorden zet Hetty van Aar onmiddellijk de toon van haar nieuwe tienermeisjesboek. Yelien, Emma, Ellen, Eline en Kato zijn de hoofdpersonages, en hun hormonale opflakkeringen zorgen voor de avonturen. Menig tienermeisje zal zich daardoor snel herkennen in dit meidenclubje dat hun eerste stapjes in de wereld van de liefde zet: aarzelend, onzeker giechelend maar vooral onschuldig experimenterend. De bakvissen communiceren dan ook via liefdesbrieven, chatsessies, geheime dagboeken en mailtjes. Van geheime aanbidders in de klas tot verliefdheid en jaloezie om een nieuwe buurjongen, de hartsvriendinnen worden op dat vlak wel op de proef gesteld.
Hetty Van Ahar is met haar boekenreeks 'For Girls Only' ondertussen al een vaste waarde op de bo…Lees verder
Een nieuw deel in de boekenserie 'For girls only', dat deze keer speciaal over de liefde gaat. De vriendinnen Yelien, Emma, Ellen, Eline en Kato (YEEEK) vertellen alles wat ze meemaken op liefdesgebied. Emma krijgt een anonieme liefdesbrief, Kato´s verliefdheid wordt niet beantwoord en Eline is verliefd op twee jongens tegelijk. In hun geheime dagboek geven de meiden elkaar raad en troosten ze elkaar bij liefdesverdriet. Opgebouwd uit korte hoofdstukken, die ook afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. Ze worden afgewisseld met mails van andere meiden die liefdesadvies vragen aan YEEEK, dagboekfragmenten en liefdestips, bijvoorbeeld voor het schrijven van de perfecte liefdesbrief of het ultieme romantische cadeau voor je lief. De personages zijn vrij inwisselbaar en de problemen niet bijster origineel, maar wel herkenbaar voor jonge meiden vanaf een jaar of tien. Het boek is aansprekend vormgegeven, met veel hartjes en bloemetjes en verschillende lettertypen. Bij de boekenserie die best…Lees verder