Boek
Nederlands

Problemen die er geen zijn

+1
Problemen die er geen zijn
×
Problemen die er geen zijn Problemen die er geen zijn

Problemen die er geen zijn

Genre:
Korte verhalen over getroebleerde en gehavende personen.
Titel
Problemen die er geen zijn
Auteur
Herman Brusselmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
148 p.
ISBN
9789044650280 (paperback)

Besprekingen

Vintage Brusselmans, met een streepje ernst

De nieuwste Brusselmans is zowaar een verhalenbundel. In Problemen die er geen zijn voert hij een zestiental figuren op met een flink steekje los, laverend tussen absurdisme en ja, mespuntjes ernst.

Polemiek? Een te groot woord. Maar het was wel reuring en rumoer van bijna ouderwetse snit in letterenland. Zeker is dat Herman Brusselmans met zijn Geschiedenis van de wereldliteratuur (2021) vorig jaar nog eens welbewust met zijn zware boots op zere tenen van collega-schrijvers ging staan. Met zijn masterplan om "de steeds platter op haar kont liggende letterkunde" vanaf 2008 de mantel uit te vegen, oogstte hij zowel besmuikt stilzwijgen als schouderophalen, naast tegenpruttelende, bloggende schrijvers en opflakkeringen van verontwaardiging. Man en paard werden genoemd en de grenzen van politiek incorrect scheldproza duchtig afgetast. Kortom, het was het meest besproken Brusselmans-boek in jaren. Al sakkerde de schrijver wel dat niemand hem au sérieux nam.

Plotseling viel de stilte weer in en toog Brusselmans terug naar zijn schrijftafel, naar waar anders? Kwestie van zijn strakke productielijn niet te laten verflensen. Om nu alweer op te duiken met zestien verhalen…Lees verder

Een literaire verhalenbundel over identiteit en eenzaamheid. Het boek bevat zestien tragikomische verhalen over getroebleerde en gehavende personages. Geschreven in de humoristische, grove, talige stijl waar de auteur om bekend staat. 'Problemen die er geen zijn' zal een brede tot literaire lezersgroep aanspreken. Herman Brusselmans (Hamme, 1957) is (onder andere) auteur, dichter, toneelschrijver en voetballer. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Herman Brusselmans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Filip Naudts (picture is digitally made lighter by uploader.)

Herman Frans Martha Brusselmans (Hamme, 9 oktober 1957) is een Belgisch schrijver, dichter en columnist.

Als veelschrijver brengt hij meestal twee boeken per jaar uit en zijn oeuvre omvat in 2022 85 boeken.

Biografie

Brusselmans werd geboren in Hamme, Oost-Vlaanderen. Eind jaren zeventig was hij een verdienstelijk voetballer. Hij speelde linksbuiten bij SK Berlare, Vigor Hamme en de UEFA-junioren (min 18-jarigen) van Sporting Lokeren. Bij deze laatste speelde hij onder trainer Leon Nollet samen met latere profvoetballers Raymond Mommens, Alex Querter en Marc Verbruggen. In 1976 ging Brusselmans Germanistiek studeren aan de Universiteit van Gent. In 1978 koos hij voluit voor literatuur maar is blijven voetballen bij o.m. De Woody's, een minivoetbalclub die hij noemde naar zijn overleden hond Woody. In 1980 studeerde hij af en ging aan de slag in een Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening.…Lees verder op Wikipedia