Boek
Nederlands

Toet-toet! Tringeling!

+1
Toet-toet! Tringeling!
×
Toet-toet! Tringeling! Toet-toet! Tringeling!

Toet-toet! Tringeling!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis Mini en katje Catto sprinten luid bellend op hun racefiets voorbij, haas Henrietta toetert met haar tractor om de kippen te verjagen en schaap Mia lokt iedereen met een liedje naar haar ijscokar. Vierkant dunkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties van allerlei voertuigen, met geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen
Titel
Toet-toet! Tringeling! / tekst en illustraties Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789044837636 (hardback)

Besprekingen

Vierkant prentenboek met scherpe hoeken en dunkartonnen, glanzende bladzijden met geluidsknoppen (verwerkt in een kleine ronde uitsparing binnen de afbeelding) die het geluid van diverse vervoermiddelen weergeven. Over steeds een dubbele pagina is een verkeerssituatie afgebeeld: twee fietsers of twee automobilisten die elkaar inhalen, een tractor op het land, een passerende trein, een brandweerauto die op weg is naar een brand, een open auto waaruit luide muziek te horen is en een ijscokar. Op de slotpagina staan alle verkeersdeelnemers – van Catto de kat en brandweermannen Ed en Fred tot en met Mia het schaap – met een ijsje rond de kar. De beknopte tekst staat in de kleurrijke illustraties, die al aardig wat details tonen zonder (te) druk te worden. In het verdikte achterplat is het batterijdoosje, met aan-en-uitknop, verwerkt. Het boek verscheen in een serie geluidenboeken* van hoge kwaliteit. Aantrekkelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max