Boek
Nederlands

Igor Stippelkampioen

+1
Igor Stippelkampioen
×
Igor Stippelkampioen Igor Stippelkampioen

Igor Stippelkampioen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het lieveheersbeestje Igor traint voor de Stippelspelen, maar is nog te klein om mee te doen aan sporten als hoogspringen, turnen en gewichtheffen. Door zijn lichte gewicht is hij echter de perfecte stuurman op een roeiboot en met zijn gesmeerde stembanden leidt hij zijn team naar de overwinning.
Titel
Igor Stippelkampioen
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044819687 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

‘Ben je groot of ben je klein? / Loop je sneller dan een trein? / Doe dan aan de Stippelspelen mee. / Ja, dat is een supergoed idee, / want echt alle sporten zijn gezond. / Ze houden je stippels lekker rond.’ Het moge duidelijk zijn: Igor stippelkampioen gaat over sporten – en niet voor zomaar een wedstrijd, maar voor de Stippelspelen: ‘De kleinste sportwedstrijd van de wereld, maar voor gestippelde atleten wel de allerbelangrijkste!’
Igor is een lieveheersbeestje, maar hij is kleiner dan de rest. Hij moedigt de andere lieveheersbeestjes vrolijk aan als ze hardlopen, opdrukken of baantjes zwemmen. Igor zelf sport niet, maar mag wel met de Stippelvlag als eerste het stadion inlopen wanneer de Stippelspelen beginnen.
Guido Van Genechten heeft met Igor stippelkampioen een podiumplaats in handen. De verschillende sporten zijn herkenbaar voor kleine kinderen, evenals alle facetten van de Olympische Spelen. Van het fakkelvuur tot de openingstoespraak en met de vlag l…Lees verder

Verhip, atleten met een stip

Met één rood en één zwart potlood tovert auteur Guido Van Genechten het verhaal over ienie mienie Igor uit zijn mouw. Stippeldier Igor mag als kleinste atleet naar de Stippelspelen - ja, het woord stippel komt ettelijk malen voor in het boek -, maar het is voor een vederlicht diertje als Igor niet eenvoudig uit te blinken in een discipline. Hoewel de hoofdrolspeler met bolletjes vier maanden lang getraind heeft om medailles te veroveren, is Igor ofwel te klein, te licht of te slap om echt kampioen te worden. Gelukkig zoekt het Stippelroeiteam nog een aanvoerder. En laat dat net Igors specialiteit zijn... Een guitig prentenboek voor koters en voorlezers over lief, leed en sport bij lieveheersbeestjes. (ela)Guido Van Genechten, Igor stippelkampioen, Clavis, 26 p., 12,95

Alle lieveheersbeestjes trainen voor de Stippelspelen. Igor wil dolgraag meedoen maar is overal te klein voor. Tot hij bij de roeiers mag meedoen als stuurman van 'de vier met stuurman'. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken, gedrukt op stevig gelamineerd papier, waarin via grappig getekende lieveheersbeestjes het gebeuren rond de Olympische spelen wordt uitgebeeld. Zowel het aansteken van het Stippelvuur, het trainen van de deelnemers, de binnenkomst in het stadion als het uitreiken van de medailles komen aan bod. De boodschap dat meedoen belangrijker is dan winnen, geldt ook voor de Stippelspelen. Het boekje geeft daarmee een aardige uitleg over het grootste sportevenement. Igor en zijn medespelers zijn simpel weergegeven als halve cirkel, waarvan de bovenkant zwart is met een groot wit oog, en de onderkant rood met zwarte stippen. De rest van de eenvoudige tekeningen is overwegend in grijs uitgevoerd, tegen een witte achtergrond. De korte begeleidende tekst verduidelijkt d…Lees verder

Igor Stippelkampioen

Lieveheersbeestje Igor heeft een heel jaar hard geoefend en getraind voor de Stippelspelen. Vooral zijn stembanden dan. Maar voor welke stippelsport heb je die nodig? Zoek het maar uit in het verhaal van Igor de stippelkampioen! Igor loodst ons stippel voor stippel door de Stippelspelen. Je krijgt een beeld van wat de openingsceremonie kan zijn door de ogen van Igor. Enkele stippelspelen worden in beeld gebracht: hoogspringen, verspringen, turnen, ping-pong, gewichtheffen en roeien. Voor bijna alle sporten komt Igor hier of daar wel een centimetertje te kort behalve voor … Hé, dat moet je zelf ontdekken! Een tof themaboekje over sport en de Olympische Spelen, mooi en - gezien de deelnemers - passend geïllustreerd met slechts drie kleuren: rood, zwart en wit. De bladzijden van het boek zijn van iets steviger papier zodat de jonge lezer er niet snel brokken mee kan maken. Het verhaal wordt mooi afgesloten met de olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’.


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max