Boek
Nederlands

Spacey zoekt zijn planeet

Govert Schilling (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Spacey zoekt zijn planeet
×
Spacey zoekt zijn planeet Spacey zoekt zijn planeet
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Buitenaards wezen Spacey ontmoet op aarde pingui͏̈n Ponko. Spacey weet niet meer waar zijn planeet is en Ponko helpt hem zoeken. Onderweg leren ze over de zon, de maan en de sterren. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Spacey zoekt zijn planeet
Auteur
Govert Schilling
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789025861995 (hardback)

Besprekingen

Buitenaards wezen Spacey landt met zijn ruimteschip op de Zuidpool en ontmoet daar pinguïn Ponko. Spacey weet niet meer waar zijn planeet is. Samen met Ponko gaat hij op zoek. Het verhaal van wetenschapper/schrijver Govert Schilling is bedoeld om jonge kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met sterrenkunde (EU Universe Awareness). Tijdens de zoektocht komen Spacey en Ponko verschillende kinderen tegen die allemaal iets weten van de hemellichamen en daarover vertellen. Die zoektocht geeft het verhaal een aardige structuur. Daarbinnen dijt de tekst net te veel uit. De paginagrote spreads van Jan Jutte, meervoudig winnaar van een Gouden Penseel, zijn vaak prachtig. Hij geeft de landschappen goed een eigen sfeer: zo is de hitte van de zon in de woestijn voelbaar en zijn de vlekken op de Japanse maan sprookjesachtig. Van de personages heeft hij stripachtige figuurtjes gemaakt die meestal loskomen van hun achtergrond. Dat heeft iets komisch. De prent van de wilde dieren in de nach…Lees verder

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia

Suggesties