Boek
Nederlands

De kosmos en ik

Govert Schilling (auteur)
+1
De kosmos en ik
×
De kosmos en ik De kosmos en ik
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe heet is het binnen in een ster? Leeft er iets op andere planeten? Klein en groot, heet en koud, dichtbij en ver weg: reis via deze thema's mee door het heelal. Met veel kleurenfoto's en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Heelal
Titel
De kosmos en ik
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Uitgever
Hilversum: Fontaine Uitgevers, © 2017
95 p. : ill.
ISBN
9789059568020 (hardback)

Besprekingen

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Leven in het heelal’ (vanaf 2017) in het NEMO Science Museum te Amsterdam, verschijnt dit zeer aantrekkelijke, educatieve sterrenkundeboek voor de jonge liefhebber. De auteur (bekend van radio en tv en van zijn vele boeken voor een groot publiek) legt aan de hand van klein en groot, heet en koud, dichtbij en ver weg, uit hoe het heelal in elkaar steekt, waarom er leven is op aarde en waarom verre ruimtereizen (nog) niet mogelijk zijn. Elk onderwerp beslaat twee tot vier pagina’s, de teksten staan in overzichtelijke alinea’s. Kleurenfoto’s en vrolijke stripachtige kleurenillustraties met uitleg in tekstballonnetjes, begeleiden de tekst. De illustraties zijn verrassend nuttig, ze maken de materie direct duidelijk. Het taalgebruik is, zoals de auteur eigen, eenvoudig en vol enthousiasme. Kinderen worden regelmatig aangesproken. Vaktermen staan roodgedrukt en worden direct uitgelegd. Met inhoudsopgave en register, geen websites. Een prachtboek dat n…Lees verder

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia