Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wie wordt de nieuwe meesterchef?

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Carolina Livio (illustrator)
+1
Wie wordt de nieuwe meesterchef?
×
Wie wordt de nieuwe meesterchef? Wie wordt de nieuwe meesterchef?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo's neef Klem doet mee aan de jaarlijkse kookwedstrijd van Muizeneiland. Maar hij kan niet koken. Ook heeft hij steeds een geheimzinnige kist bij zich. Wat voert Klem in zijn schild? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Wie wordt de nieuwe meesterchef?
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi Carolina Livio Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La gara dei supercuochi
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
117 p. : ill.
ISBN
9789085922414 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Klem, de neef van Geronimo, doet mee aan de jaarlijkse kookwedstrijd van Muizeneiland. Maar het lijkt erop dat hij helemaal niet kan koken. Ook zeult hij tijdens de wedstrijd steeds een geheimzinnige kist met zich mee. Wat voert Klem in zijn schild? Deel 64 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Hierdoor is het ook een heel informatief boek. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra a…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties