Boek
Nederlands

Superhelden tegen de dubbelgangers

Geronimo Stilton (auteur), Giuseppe Facciotto (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
Ratstad is heel blij met zijn Superhelden. Maar dan gaan ze opeens alles vernielen. Zijn het wel de echte Superhelden die voor de problemen zorgen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Superhelden tegen de dubbelgangers
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Giuseppe Facciotto Daniele Verzini
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Supersquitt contro i terribili tre
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
187 p. : ill.
ISBN
9789054617624 (paperback)

Besprekingen

In Ratstad zijn er de Superhelden die het goede nastreven; ze worden dan ook als helden vereerd. Maar opeens duiken er figuren op die sprekend lijken op de Superhelden, maar het niet zijn: ratten die het slechte willen, antihelden. De helden dringen door in hun spiegelwereld en in een gevecht van rat tegen rat lijken de helden het onderspit te delven. De kleurige vormgeving, het handzame formaat en de afwisselende typografie zijn genoegzaam bekend als handelsmerk van Stilton. Maar door de wirwar aan details raak je bij dit verhaal de leesdraad kwijt en de wel erg ver van de werkelijkheid af staande fantasiewereld vervreemdt. Helden en antihelden zijn hier van dezelfde karikaturale makelij: lieverdjes en monstertjes ineen en daardoor ook op de plaatjes niet te herkennen. Maar ongenuanceerde personages horen bij de leeftijd. Een geschikte Stilton voor jongens die van actie, geweld en fantasy houden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties