Daisy
Nederlands

Klaar voor de start! : de oerlympische spelen

Geronimo Stilton (auteur), Ilse Smets (verteller)
+1
Klaar voor de start! : de oerlympische spelen
×
Klaar voor de start! : de oerlympische spelen Klaar voor de start! : de oerlympische spelen

Klaar voor de start! : de oerlympische spelen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In Rotsfort staat het allergrootste sportfestijn van de hele prehistorie op het punt om los te barsten: de Oerlympische Spelen! Tijger Khan en zijn bloeddorstige sabeltandtijgers willen ook meedoen en kondigen in ruil daarvoor een staakt-het-muizen-vangen af. Maar als ze ontdekken dat de vlag van de tijgers gestolen is, dreigt alles alsnog volledig uit de poot te lopen .
Onderwerp
Oertijd
Extra onderwerp
CD-luisterboek (Daisy)
Titel
Klaar voor de start! : de oerlympische spelen
Auteur
Geronimo Stilton
Verteller
Ilse Smets (inlezer) (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
1:23
Oorspr. uitgever
De Wakkere Muis
Aantekening
Stem: Vrouw

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is journalist bij de prehistorische krant Rotsfort Rumour. Hij heeft daar al heel wat artikeltjes in stenen gebeiteld. Door het harde werken is hij helemaal vergeten dat de Oerlympische Spelen gaan beginnen. Maar vlak voor de aanvang eist de clan van Tijger Khan toegang tot de Spelen. De tijgers willen meedoen en zullen in ruil daarvoor de muizen niet aanvallen. Helaas blijkt even later de vlag van de tijgers gestolen. Ze willen hem snel terug want anders… Dit deel uit de reeks 'Oerknagers' moet het vooral hebben van de illustraties en van de verschillende lettertypes in de tekst, waarin sommige woorden groter of gekleurd worden weergegeven. Dat houdt voor kinderen de tekst speels, maar zorgt er meteen voor dat het verhaal ongemakkelijk leest. Het avontuur rolt van de ene actie in de andere, zonder enige diepgang. Een duidelijke verhaallijn is niet te ontdekken. Dit boek zal zijn weg naar de fans zeker vinden, maar als eerste kennismaking met Geronimo is dit b…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties