Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het woeste Wilde Westen

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Danilo Barozzi (illustrator)
Benjamin en Keetje op de vlooienmarkt een mysterieuze zakdoek en hoed. Waar komen deze vandaan? Stanley de tijdreiscamper brengt de Stiltons naar het Wilde Westen in 1880. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het woeste Wilde Westen
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Danilo Barozzi Carolina Livio Christian Aliprandi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Alla scoperta del West
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
154 p. : ill.
ISBN
9789085924777 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De populaire muis, Geronimo Stilton (ik-figuur), de hoofdredacteur van uitgeverij 'De wakkere muis', reist met zijn familie in Stanley de Tijdreiscamper naar de middeleeuwen. In dit 76e deel in de serie kopen Benjamin en Keetje op de vlooienmarkt een mysterieuze zakdoek en hoed. Waar komen deze vandaan? Stanley de tijdreiscamper brengt de Stiltons naar het Wilde Westen in 1880. Ook dit deel lijkt op de vorige delen: vrolijk taalgebruik, royale hoeveelheid kleurrijke, geinige tekeningen, woordgrapjes en de diverse lettertypes in verschillende kleuren waardoor iedere bladzijde er aantrekkelijk uit ziet. Tussendoor en achterin veel informatie over het leven in het Wilde Westen. Het speelse format maakt deze boeken extra toegankelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties