Boek
Nederlands

Het oog van smaragd

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Geronimo gaat samen met zijn zus Thea en zijn neef Klem op zoek naar een schat. Het eiland waar de schat ligt, is nog niet zo gemakkelijk te vinden. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het oog van smaragd
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero dell'occhio di smeraldo
Editie
2
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2008
118 p. : ill.
ISBN
9789054614029

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Zijn zus Thea heeft op een dag een geheim over een schat met de naam 'Het oog van smaragd'. Geronimo besluit om de schat te gaan zoeken en gaat samen met Thea en zijn neef Klem op reis. Zestiende deel van een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. De extra's voor zwakke lezers bestaan bijvoorbeeld uit een gedetailleerde kaart van de redactie en een plattegrond van het eiland. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals bri…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties