Boek
Nederlands

Het dromenlabyrint

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Manon Smits (vertaler)
Drie jonge elvenridders worden op een gevaarlijke missie gestuurd naar het verborgen Dromerseiland. De wrede Lord Rabiaat probeert daar zijn kwade macht te vergroten. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het dromenlabyrint
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il labirinto dei sogni
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2013
321 p. : ill.
ISBN
9789085922322 (hardback)

Besprekingen

Onder de naam Geronimo Stilton worden, zoals bekend, niet alleen verhalen over muizen geschreven. Ook de Fantasia-reeks behoort tot het oeuvre van Geronimo, evenals de bijbehorende spin-offs. Dit boek is het eerste deel uit de reeks 'Ridders van Fantasia', die volgt op de 'Kronieken van Fantasia'. Drie jonge elvenridders worden op een gevaarlijke missie gestuurd naar het verborgen Dromerseiland. De wrede Lord Rabiaat probeert daar zijn kwade macht te vergroten. Wat volgt is een spannend avontuur vol actie en fantasie, vakkundig geleend uit de verhalen van Tolkien en de Ridders van de Ronde Tafel. Hier en daar is het verhaal een beetje te uitleggerig, wat de vaart niet ten goede komt. Over het geheel genomen is het onderhoudend voor de gemiddelde lezer. De pagina's worden regelmatig opgesierd met kundige lijntekeningen in dezelfde roodbruine kleur als de tekst. De illustraties voegen niets toe aan het verhaal, maar zijn als onderbrekingen bij de tekst vermakelijk. In het midden van het…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties