Boek
Nederlands

Beertje vliegt

Frank Daenen (auteur)

Beertje vliegt

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Beertje vliegt in dit boek met achtereenvolgens een passagiersvliegtuig, straaljager, luchtballon, raket, helikopter, zweefvlieger, stuntvliegtuig en vrachtvliegtuig. Bij elk van de vliegtoestellen vertelt Beertje wat er zo bijzonder is aan dit toestel. Tekst in geschreven letter.
Titel
Beertje vliegt
Auteur
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[20] p. : ill.
ISBN
9789044812794 (hardback)

Besprekingen

Beertje vliegt is een ontzettend fijn boekje van Frank Daenen voor jonge kinderen. Hoe vaak je het ook ter hand neemt, het blijft boeien door de talrijke mogelijkheden die het biedt. Beertje vliegt maakt deel uit van de peuterreeks van Clavis en hoort bij het thema ‘de wereld rondom het kind’. Vliegtuigen zijn stoer en doen dromen van verre reizen en grote avonturen. Ergens jagen ze ook schrik aan, maar de nieuwsgierigheid van een peuter of een kleuter wint het toch van die kleine angst voor het onbekende. Daarbij is beertje lief, hij heeft zachte ogen, kijkt naar je en het is net of hij ook naar je glimlacht. Alles komt dus zeker goed.
Het formaat is handig voor kleine handjes en bovendien ook veilig dankzij de afgeronde hoeken. Dat is belangrijk, want kinderen zullen dit boekje zelf willen vasthouden. Het is dan ook geen kartonboekje meer voor baby’s, maar een echt boek met fijne blaadjes. Peuters voelen zich vast al groot als ze mogen meevliegen met beertje. Ook…Lees verder
Beertje heeft verschillende vliegtuigen: een passagiers- en een vrachtvliegtuig, een luchtballon, een raket, een zweefvlieger, een helikopter, een stuntvliegtuig en een straaljager. Vliegen doet hij graag! Per twee bladzijden zien we Beertje voorbijkomen in een van zijn van veel details voorziene vliegtuigen. Op de linkerpagina van elke spread staat de vier- tot zevenregelige tekst in een quasi-schrijfletter. Prentenboek met twee afgeronde hoeken en geplastificeerde bladzijden van glanzend papier. Eerder verscheen in deze reeks 'Beertje vaart'*. De vrolijk gekleurde illustraties zijn gemaakt in een gemengde techniek in een cartoonachtige stijl. De schutbladen zijn bedrukt met lijntekeningetjes van de vliegtuigen uit het boek. Aantrekkelijk boek met leuke en grappige details voor peuters om samen te lezen en te bekijken. Vanaf ca. 2,5 jaar.