Boek
Nederlands

Vlam in de pan : met 40 leuke recepten

Folkert Oldersma (auteur), Anneke Gebert (auteur), Annelies Vandenbosch (illustrator)
+1
Vlam in de pan : met 40 leuke recepten
×
Vlam in de pan : met 40 leuke recepten Vlam in de pan : met 40 leuke recepten
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De tweeling Liv en Edu leren van hun oma hoe ze lekker kunnen koken. Als een eethuisje dicht moet, gaan ze zelf voor de gasten koken. Verhaal met stapsgewijze uitleg (met tekeningen) van zo'n veertig recepten. Bevat ook kookweetjes en uitleg van 'kooktaal'. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Grootouders, Koken
Titel
Vlam in de pan : met 40 leuke recepten
Auteur
Folkert Oldersma Anneke Gebert
Illustrator
Annelies Vandenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
207 p. : ill.
ISBN
9789044835281 (hardback)

Besprekingen

In dit kook- én leesboek leren Liv en haar tweelingbroer Edu van hun oma heerlijk leren koken. Edu, die door zuurstofgebrek bij de geboorte hersenbeschadiging heeft opgelopen en in alles wat langzamer is, leeft op in oma’s keuken. Een vriendin van oma, Aafke, heeft een eethuis waar ouderen en mensen die moeilijk zelf kunnen koken mee-eten voor een klein prijsje. Maar als onverwacht de inspectie op bezoek komt, zijn er ineens o.a. ratten in de keuken. Aafkes keuken is altijd schoon, dus hier klopt iets niet! Edu en Liv gaan op onderzoek uit en helpen ook Aafkes klanten door zélf voor de gedupeerde klanten te koken. Na elk hoofdstuk (er zijn er zes) wordt van alle gerechten die voorbij kwamen, een recept gegeven. De ruim 25 gerechten, afkomstig uit verschillende landen, worden stapsgewijs met kleine tekeningen in kleur uitgelegd. Er staat ook telkens een overzicht van benodigdheden bij. Achter in het boek staan nog zo'n 15 extra recepten en bovendien uitleg van diverse kooktechnieken, k…Lees verder

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (co-auteur Henk de Vries - Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (co-auteur Heidi Rubingh - Levend Leren)
  • 2019 Dre…Lees verder op Wikipedia