Boek
Nederlands

Sport is top

Fiona Rempt (auteur), Mark Janssen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Welke sporten zijn er allemaal en wat zijn de populairste sporten? Lees van alles over records, de Olympische Spelen, topsporter worden en allerlei sporten. AVI-E6. Met stripverhaaltjes, mopjes, kleurenfoto's -en illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Sport
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Sport is top
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
43 p. : ill.
ISBN
9789048733620 (hardback)

Besprekingen

Deze vierkante kleurrijke uitgave zoomt uitgebreid in op het onderwerp sport en (bijna) alles wat daarmee samenhangt. Aandacht wordt geschonken aan het ontstaan van sport, het doel, de regels en tactieken, de Olympische Spelen, de populairste sporten, topsport, records en aan de diverse soorten sporten. De informatieve teksten, die worden afgewisseld met veel kleurenfoto’s en (grappige) kleurenillustraties, zijn gevarieerd qua vorm. Zo bevat het boek veel informatieve leesteksten (AVI-E6), maar ook weetjes en wist-je-datjes, korte stripverhaaltjes en bijvoorbeeld moppen. Bevat een overzichtelijke inhoudsopgave. Achterin staat enige informatie over de auteur en illustrator. Eigentijdse vormgeving en een onderwerp dat veel kinderen (ook jongens) zal aanspreken. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties