Boek
Nederlands

Muis wil naar huis

Fiona Rempt (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Muis wil naar huis
×
Muis wil naar huis Muis wil naar huis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Muis wil naar huis
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789044346008 (hardback)

Besprekingen

Dit eerste leesboekje in een serie van drie bevat een aantal verhaaltjes met dieren als onderwerp. We maken kennis met bok en ram, allerlei boerderijdieren met hun jong, een verdwaalde muis en poes en spin. De dieren maken van alles mee: bok en ram maken ruzie en muis is verdwaald. De drie boekjes* uit de serie hebben verschillende AVI-niveaus voor groep drie en beslaan zo een heel schooljaar aanvankelijk lezen. Elk verhaaltje uit dit deel is geschreven in korte zinnen van een tot zes woorden van één lettergreep, AVI-M3. De tekst is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype waarbij geen gebruik is gemaakt van hoofdletters, alleen van uitroep- en vraag- en aanhalingstekens. De kleurrijke illustraties van Juliette de Wit zijn zwart omlijnd, beslaan soms de hele pagina en ondersteunen de tekst. Mooi uitgevoerde uitgave die geschikt is als leesoefenstof. Vanaf ca. 6 jaar.

Muis wil naar huis

Een boekje voor eerste lezertjes over dieren. Het eerste gaat over een bok en een ram die ruzie maken, maar een oplossing zoeken voor hun probleem. Dan maken we kennis met verschillende dieren en hun baby's, de ene al kleiner dan de andere. Het volgende is een langer verhaaltje over een muisje dat verdwaald is en de weg naar haar holletje zoekt. Tot slot is er het verhaal van de spin en de poes die allebei 'spinnen', maar op een andere manier. 
De dierenverhalen zijn gebaseerd op het bekende AVI-CLIB-systeem dat gebruikt wordt in het leesonderwijs. Het eerste deel is gemakkelijk: AVI - start en het laatste deel eindigt op AVI-E3 niveau. Ze worden gebruikt om een heel jaar lang te lezen in groep 3 (eerste leerjaar). Het zijn pretentieloze verhaaltjes met vrolijke, uitnodigende illustraties.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties