Boek
Nederlands

Een punt voor jou!

Fiona Rempt (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Een punt voor jou!
×
Een punt voor jou! Een punt voor jou!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Een punt voor jou!
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2013
28 p. : ill.
ISBN
9789048817900 (hardback)

Besprekingen

Deeltje uit een reeks sportverhalen voor beginnende lezers, met vier korte verhaaltjes over sport. Ze gaan over tennis, klimmen, honkbal en turnen. In elk verhaaltje staat een ander kind centraal dat in de ik-figuur over zijn of haar favoriete sport vertelt. Het plezier in de betreffende sport staat voorop. Informatie over de sport zelf wordt uiteraard maar heel summier gegeven. De verhaaltjes bevatten twintig tot dertig eenregelige zinnen met woorden van maximaal twee lettergrepen, AVI-E3. Ze zijn verlevendigd met vrolijke, kleurrijke illustraties die verder weinig aan het verhaal toevoegen. Tegelijk verschenen ‘1,2,3... af’ en ‘Een - nul’*. Op het omslag staat een actiemomentje van de vier behandelde sporten uitgebeeld. Het boekje sluit, net als de twee andere boeken uit deze serie, aan op het thema van de Kinderboekenweek 2013. Geschikt als leesoefenstof voor beginnende lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia

Suggesties