Boek
Nederlands

De drakenwereld

Fiona Rempt (auteur), Daniëlle Futselaar (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Matti stuurt zijn vader op pad om zijn verdwenen moeder te vinden. Op het eiland Drekar Mohoao proberen ze uit te zoeken waar draken heen gaan als ze 150 jaar worden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Draken
Titel
De drakenwereld
Auteur
Fiona Rempt
Illustrator
Daniëlle Futselaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
285 p.
ISBN
9789020624786 (hardback)

Besprekingen

Het is vakantie en Matti mist Tink na een dag al. Hij vindt het maar stilletjes zonder zijn beste vriend, maar gelukkig heeft hij het leuke vooruitzicht dat ze over twee weken eindelijk officieel lid worden van de Orde van de Drakenmenners. En natuurlijk komt ook de bruiloft nog van hun pleegouders, Maurice-Matisse en Jeanet. Matti kan niet geloven dat zijn moeder echt verdwenen is en stuurt zijn vader (Fynn) op pad om haar te zoeken. Een onmogelijke opgave en Fynn geeft de moed op. Het verhaal begint pas echt als ze op het eiland Drekar Mohoao zijn. Fynn stort zich op het grote geheim waar draken heen gaan als ze 150 jaar worden en sleurt Matti mee in een spannend diepzeeavontuur. Laatste deel in de trilogie 'De orde van de drakenmenners'*. Wat in de eerste delen is gebeurd, wordt uitgebreid uitgelegd. De schrijfstijl is hedendaags en vlot, maar wel wat uitleggerig. Een mooi verzorgde uitgave voor lezers vanaf ca. 9 jaar.

Over Fiona Rempt

Fiona Rempt (1973) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Rempt ging na de middelbare school naar Amsterdam, hier volgde ze de HBO opleiding Boekhandel en Uitgeverij en studeerde Geschiedenis aan de UvA. Nadat ze een aantal jaar had gewerkt in het tijdschriften- en boekenvak, besloot zij haar wens te vervullen door te gaan schrijven. Sindsdien heeft ze tientallen kinderboeken gepubliceerd, zowel fictie als non-fictie, voor verschillende leeftijden.

Rempt werkt regelmatig samen met illustratrice Noëlle Smit. Samen maakten ze de serie Supervrienden, waar al 10 boeken in verschenen, apps en merchandise. Boeken uit deze serie werden vertaald in het Engels, Duits, Portugees (Brazilië), Noors, Zweeds, Deens, Japans, Chinees, Taiwanees en Koreaans. Ook maakten zij het Gouden Boekje Rico is niet bang. Voor het eerst in de ruim 65-jarige historie van de Gouden Boekjes koopt Amerika de rechten van een niet-Amerikaanse tit…Lees verder op Wikipedia