Moord : een inleiding

Faye Kellerman (auteur), Tasio Ferrand (vertaler)
Een detective en zijn orthodox-joodse vrouw krijgen in een stadje bij Boston te maken met de moord op een studente aan de kunstacademie en vervalste Tiffany-ramen in een familiegraf.
Titel
Moord : een inleiding
Auteur
Faye Kellerman
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder 101
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
446 p.
ISBN
9789402722406 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De zoveelste thriller van de Amerikaanse schrijfster (1952) met detective Pete Decker en zijn geliefde orthodox-joodse vrouw Rina Lazarus. Zij moeten wennen aan het rustige leven en het saaie politiewerk in een klein stadje in de buurt van Boston. Decker leeft op als een studente aan de kunstacademie vermoord wordt gevonden en op het kerkhof waardevolle Tiffany-ramen van een familiegraf vervalst blijken te zijn. De oude rot kan een collega, een net afgestudeerd rijkeluiszoontje, de kneepjes van het vak leren, zodat er weer veel uitgelegd kan worden. Was in ‘Het rituele bad’ (1998) de uitweiding over orthodox-joodse rituelen nog relevant, nu stoort het de voortgang. Ook het wel en wee van hun grote gezin en de inbreng van de knappe Rina krijgen veel aandacht ten koste van de spanning. De thriller is vlot geschreven met veel dialoog, maar het meest interessante is het onderzoek naar de kunstvervalsing.

Over Faye Kellerman

Faye Kellerman (St. Louis, 31 juli 1952) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en getrouwd met Jonathan Kellerman, die ook thrillers schrijft. In de meeste boeken van Faye Kellerman speelt het echtpaar Peter Decker and Rina Lazarus de hoofdrol. Ook Jesse Kellerman, de oudste zoon van Faye en Jonathan, is auteur.

Boeken

De 'Peter Decker & Rina Lazarus' serie

  1. Het rituele bad (The Ritual Bath, 1986)
  2. Een onreine dood (Sacred and Profane, 1987)
  3. Melk en Honing (Milk and Honey, 1990)
  4. Verzoendag (Day of Atonement, 1991)
  5. Valse profeet (False Prophet, 1992)
  6. De doodzonde (Grievous Sin, 1993)
  7. Toevluchtsoord (Sanctuary, 1994)
  8. Gerechtigheid (Justice, 1995)
  9. Gebed voor een dod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties