Boek
Nederlands

Een stenen omhelzing

Faye Kellerman (auteur)
+1
Een stenen omhelzing
×
Een stenen omhelzing Een stenen omhelzing

Een stenen omhelzing

In de reeks:
Genre:
Een New Yorkse rechercheur reist naar Los Angeles om de dood van een man in een hotelkamer en de verdwijning van een 15-jarig meisje te onderzoeken.
Titel
Een stenen omhelzing
Auteur
Faye Kellerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stone kiss
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2005
336 p.
ISBN
90-225-4332-3

Besprekingen

Als rechercheur Peter Decker vanuit New York gebeld wordt door zijn halfbroer Rabbi Jonathan Levine omdat diens zwager dood in een hotelkamer is aangetroffen en zijn 15-jarig nichtje is verdwenen, vertrekt hij onmiddelijk vanuit Los Angeles om de daders op te sporen. Al snel leidt er een spoor naar de 28-jarige Donatti, een crimineel met een groot strafblad en verschillende bordelen, die door Decker zes jaar daarvoor is vrijgesproken. Maar er is ook sprake van drugshandel; ook kan de dader in de familie gezocht worden. Het verhaal speelt in een nadrukkelijk joodse gemeenschap. Via veel dialogen wordt het hoe en waarom van de personages neergezet en wordt hun leef- en gedachtewereld breed uitgewerkt. Het boeiende en bijna psychologische verhaal heeft een chronologisch verloop en speelt na 11 september 2001. Kleine druk.

Over Faye Kellerman

Faye Kellerman (St. Louis, 31 juli 1952) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en getrouwd met Jonathan Kellerman, die ook thrillers schrijft. In de meeste boeken van Faye Kellerman speelt het echtpaar Peter Decker and Rina Lazarus de hoofdrol. Ook Jesse Kellerman, de oudste zoon van Faye en Jonathan, is auteur.

Boeken

De 'Peter Decker & Rina Lazarus' serie

  1. Het rituele bad (The Ritual Bath, 1986)
  2. Een onreine dood (Sacred and Profane, 1987)
  3. Melk en Honing (Milk and Honey, 1990)
  4. Verzoendag (Day of Atonement, 1991)
  5. Valse profeet (False Prophet, 1992)
  6. De doodzonde (Grievous Sin, 1993)
  7. Toevluchtsoord (Sanctuary, 1994)
  8. Gerechtigheid (Justice, 1995)
  9. Gebed voor een dod…Lees verder op Wikipedia