Boek
Nederlands

Wat ben jij lief

Emiri Hayashi (auteur)
+1
Wat ben jij lief
×
Wat ben jij lief Wat ben jij lief

Wat ben jij lief

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Beertje maakt mama wakker met een knuffel. Na een fijne dag samen krijgt Beertje een heerlijke knuffel voor het slapengaan. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in blauwe tinten met zilveren en fluorescerend roze accenten en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Wat ben jij lief
Auteur
Emiri Hayashi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Regarde comme je t'aime
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[12] p. : ill.
ISBN
9789044822595 (hardback)

Besprekingen

Beertje maakt mama met een knuffel wakker en dan gaan ze de dag door: van eten, spelen, stoeien, badderen tot het weer slapengaan. Met een knuffel van mama voor Beertje is het verhaal rond. Vierkant hardkartonnen prentenboek met twee ruim afgeronde hoeken over een dag van Beertje met zijn mama beer. De illustraties lopen over twee pagina’s en zijn bijzonder van kleurstelling. Tegen een omgeving van turquoise- en blauwtinten met details in wit, zilver en fluorescerend oranje-roze zijn de twee beertjes in bruin velours te zien en te voelen. Het in reliëf aangebrachte zilver geeft het boek nog een extra voelelement. Van verhaal is nauwelijks sprake, de in grote, speelse zwarte letters afgedrukte teksten omschrijven kort de lieflijke scènes uit de dag van Beertje en zijn moeder. De eenvoud maakt het boek geschikt voor jonge peuters, die de gebeurtenissen van de dag zullen herkennen en de andere dieren die te zien zijn kunnen benoemen. In dezelfde opzet verschenen al een aantal prentenboek…Lees verder

Wat ben jij lief

In dit gekartonneerde voelboek nemen een klein beertje en zijn mama ons op sleeptouw door het bos. We ontmoeten ook veel andere dieren: bijen, vosjes, konijnen en vlinders. We zien de seizoenen subtiel evolueren in het bos, maar de rode draad is de liefde tussen moeder en kind die overal weer opduikt. Ze doen alles samen. Het verhaal begint wanneer ze na de winter wakker worden, op het einde van de dag kruipen ze als vanzelfsprekend samen onder de wol.

Anders dan in de vorige boekjes in deze reeks, wordt er niet expliciet geteld. De schrijfster ging aan de slag met de seizoenen in het bos, maar doet dit nooit op een al te letterlijke manier. Ook hier weer wordt aangegeven dat het voor lezers vanaf twee jaar is, maar ook jongere kinderen kunnen hiervan genieten, aangezien de zintuigen op verschillende manieren geprikkeld worden.