Boek
Nederlands

Ik ben de slimste

Ellen Delange (auteur), Malgosia Zajac (illustrator)
+1
Ik ben de slimste
×
Ik ben de slimste Ik ben de slimste
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De hond Olijfje wil graag spelen met haar vriendje Eekhoorn. Maar Eekhoorn heeft geen tijd, hij moet eikeltjes verzamelen voor de winter. En dan verschijnt Vos, die erg veel honger heeft! Is Olijfje hem te slim af? Prentenboek met illustraties in herfsttinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Slim zijn, Samen spelen
Titel
Ik ben de slimste
Auteur
Ellen Delange
Illustrator
Malgosia Zajac
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044842210 (hardback)

Besprekingen

Het leventje van hond Olijfje bestaat uit het snuffelen, graven en in de tuin eekhoorns plagen. Brokjes eten en boekjes over eekhoorns lezen doet zij ook graag. Op een dag is Eekhoorn Olijfs geplaag zat en zegt dat hij het druk heeft met de wintervoorraad en eikels moet zoeken. Als Olijf later Eekhoorn hoort schreeuwen, ziet zij Vos, die wel trek heeft in Eekhoorn. Dankzij Olijfs handige afleidingsmanoeuvres (zij laat Vos onder andere eikeltjes zoeken) redt zij Eekhoorn. Zij bezorgt Vos een leuke tijd en Eekhoorn een berg eikeltjes. Opgekruld in haar favoriete stoel overpeinst Olijf deze avonturen… en vindt zichzelf de slimste van allemaal. Een verhaaltje met een wat ingewikkelde verhaallijn in soms volwassen taalgebruik zoals 'Gretig zet Vos zijn tanden erin.' Paginagrote illustraties, waarop veel te zien is, in herfsttinten en enigszins karikaturaal getekende dieren. Verzorgd ruim prentenboek met mooie schutbladen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Ik ben de slimste

Het is herfst en Oijfje, de hond, wil dolgraag spelen met eekhoorn maar die heeft nooit tijd. Teleurgesteld gaat hij terug naar binnen tot hij opgeschrikt wordt door een luide kreet. Snel loopt hij naar buiten en ziet daar dat vos staat te kijken naar eekhoorn. Al snel heeft hij door dat vos eekhoorn wil vangen als lekker tussendoortje. Hij leidt vos af en gaat met hem op zoek naar allerlei lekkers dat hij begraven heeft en ze beginnen samen te spelen. Hij krijgt vos zo ver dat ze in hun spel eikels verzamelen. Moe maar voldaan gaat vos naar huis. Vos denkt dat hij de slimste is geweest maar ook eekhoorn denkt dat ... Maar het verhaal maakt duidelijk wie hier de slimste is :-) Het boek is geschikt vanaf oudere kleuters. Er staat toch wel wat tekst in het boek dus de kinderen moeten het wel gewend zijn om geconcentreerd te kunnen luisteren naar een verhaal. Ook wordt er her en der wat gespeeld met de lettergrootte en enkele tekstballonnen wat het een klein beetje …Lees verder